Системата няма файла msvcp110.dll и къде да го изтеглите

Пускането на компютър на определена програма или игра може да причини грешка, която показва липсата на файла msvcp110.dll. Понякога прозорецът, който придружава грешка, съобщава, че стартирането на игра или програма не е възможно, тъй като msvcp110 липсва от системата. Какво означава това, какво да направите в този случай, за да коригирате ситуацията и как все още да стартирате програмата, ще бъде описано в тази статия.

Каква е причината за грешката?

Файлът msvcp110.dll е една от системните библиотеки, които са отговорни за стартирането на определени игри и програми на компютър. Различните игри изискват разнообразни библиотеки, така че компютърът ви стартира без проблеми, например Star Wars: Battlefront, но в същото време, когато се опитате да играете Just Cause 3, получавате грешка при споменаването на msvcp110.dll. По-долу ще говорим за това къде да търсите файла msvcp110 и как да се справим с него, за да отстраним възникналата грешка.

Обръщаме вашето внимание на факта, че наскоро се появиха огромен брой сайтове, които предлагат да коригират грешката с файла msvcp110.dll, но в същото време искат някакво плащане, изпращане на SMS или парични преводи към различни електронни портфейли. Не забравяйте, че всички DLL файлове, които са отговорни за стартирането на игри и приложения в Windows, се обработват от самия Microsoft. Те се разпространяват напълно безплатно, което означава, че можете да отстраните проблема без никакво плащане. Изтеглянето на файлове, свързани с отстраняване на грешки в DLL, включително тези с msvcp110.dll, е необходимо само от официалния уебсайт на Microsoft, за да се избегне изтеглянето на реклами, вируси, троянски коне или друг вреден боклук.

Къде да изтеглите файла msvcp110.dll и как да го добавите към системата

За да коригирате грешката, която възниква при стартиране на игри и приложения и съдържаща споменаването на msvcp110.dll, препоръчваме да предприемете следните прости стъпки:

  • Следвайте тази връзка, за да изтеглите msvcp110.dll и други необходими компоненти, водещи до официалния уебсайт на Microsoft.
  • На страницата, която се отваря, ще намерите безплатния пакет Visual C ++ за Visual Studio 2012 и бутон за изтеглянето му. Този пакет съдържа пълния и най-нов набор от библиотеки и msvcp110.dll сред тях.
  • Изберете езика на инсталатора, който ви е ясен (руски е в списъка).
  • Кликнете върху бутона Изтегляне.
  • Файл с разширението .exe, който трябва да инсталирате, ще бъде записан в паметта на вашия компютър.
  • Стартирайте изтегления файл и следвайте текстовите подкани на инсталатора.
  • След приключване на инсталационния процес на Visual C ++, съществуващите и липсващи DLL файлове ще бъдат актуализирани на вашия компютър.
  • Рестартирайте компютъра и опитайте отново да стартирате необходимата игра или програма. Извършената процедура трябва да ви спести от DLL грешки, включително msvcp110.

Моля, обърнете внимание, че официалният пакет Visual C ++ съдържа всички възможни библиотеки, следователно, инсталирайки го, ще добавите пълен набор от DLL файлове към вашата система. Като ги изтеглите отделно и ги добавите в системата ръчно, рискувате да поправите една грешка, но след това веднага да срещнете друга, със споменаването на друг DLL файл.

Интересни Статии