Mafia 2 на Windows 10: как да стартирате и коригирате сривове

Mafia II е доста популярна екшън игра за трети лица, пусната от 2K Чехия. Въпреки факта, че мненията на феновете на първата част са разделени относно този проект - Mafia II е отлична игра, в която всеки фен от този жанр от време на време се преиграва.

Въпреки това, нека да стигнем дотам: някои потребители казват, че Mafia 2 не се стартира на компютъра им с Windows 10 или се срива много често. Така или иначе, това трябваше да се очаква, тъй като мафията II все още излезе преди осем години. В тази статия ще разгледаме някои решения, които ще ви позволят да стартирате Mafia II на Windows 10, както и да намалите броя на сривовете.

Fix Mafia 2 за потребители на Windows 10

Mafia II не се стартира под Windows 10

Така че, нека първо се опитаме да помогнем на онези потребители, чиято игра дори не иска да работи в техните системи. Всъщност няма нищо сложно в стартирането на Mafia II в Windows 10. Просто трябва да експериментирате малко с режимите на съвместимост и да приложите правата на администраторския акаунт.

За да постигнете това, трябва да направите следното:

  • отворете основната папка с играта;
  • щракнете с десния бутон върху изпълнимия файл на Mafia II и изберете "Properties";
  • отидете на раздела "Съвместимост";
  • поставете отметка в квадратчето „Изпълнение като администратор“;
  • изберете съвместимост с Windows XP или Windows 7;
  • запамете промените.

Опитайте да стартирате играта с избраните опции. По правило потребителите след това лесно влизат в Mafia II без никакви проблеми. Ако се получи, се наслаждавайте. Въпреки това може да се наложи да експериментирате с режимите на съвместимост малко по-дълго.

Мафията II се срива под Windows 10

Нека сега се опитаме да помогнем на играчите, чиято игра се срива постоянно без причина. Така че, може би това няма да е най-приятната новина, но PhysX е в основата на проблема, най-често. Да, подражанието на физиката в Mafia II е доста добро допълнение към играта, но препоръчваме да деактивирате PhysX и да играете малко без него.

Най-вероятно играта вече няма да се срине. Освен всичко друго, след като деактивирате PhysX, можете значително да увеличите честотата на кадрите, което е изключително хубаво, ако преди това е имало проблеми в тази посока. Освен това, ако не искате да деактивирате PhysX, като опция можете да опитате да премахнете инсталирания на компютъра PhysX и да инсталирате версията, която е в комплект с копието на играта (като правило инсталаторът се намира в папката с играта или на диска).

Друга причина, поради която Mafia II може да се срине, е функцията за наслагване, вградена в Steam клиента. Опитайте да деактивирате наслагването и да видите как играта ще функционира след това. Много играчи твърдят, че деактивирането на наслагването им помогнало да се отърват от сривовете. Деактивирането на наслагването е изключително просто:

  • отворете клиента Steam;
  • Отидете в библиотеката за игри;
  • щракнете с десния бутон върху Mafia II и отворете "Properties";
  • премахнете отметката от възможността да използвате наслагването в играта.

След като направите това, стартирайте играта и се опитайте да играете без наслагване. Заслужава да се отбележи, че много игри в библиотеката на Steam изпитват всякакви проблеми поради наслагването. Така че, ако имате някаква игра сривове от библиотеката, тогава можете спокойно да опитате да деактивирате функцията за наслагване за нея.

Интересни Статии