Как да премахнете ENGINE ERROR в CS и Left4Dead?

Въпреки риска от ENGINE ERROR да се появи във всички игри, грешката обикновено се появява в CS: Go и Left4Dead. Първоначалният текст на грешката е следният: „Грешка в двигателя. Вашият графичен хардуер не поддържа всички функции (CSM), необходими за стартиране на тази игра. " Често се появява срив на етапа на зареждане на играта, това е всичко. След отказа няма да е възможно да се върнете към началния екран. За някои потребители грешка се появява точно по време на играта, след което тя моментално се срива. В повечето случаи драйверът за видеоадаптер става източник на неизправността.

Как да коригираме сривове?

За удобство на потребителя ще разгледаме основните решения под формата на стъпка по стъпка инструкции:

  1. Проверка на кеша. По-добре е да започнете с това, защото методът е прост и често помага. За да направите това, отворете Steam и щракнете върху RMB върху името на играта и след това отидете на "Properties". След това отворете „Локални файлове“, кликнете върху бутона „Проверка на целостта на кеша“.
  2. Актуализиране на видео драйвер. Важно е да инсталирате драйвери от официалния уебсайт на производителя. Driverpacks често инсталират неподходящи версии на системата. Алтернативен вариант е да направите PCM от „Старт“, да отворите „Диспечер на устройства“ и да отидете на „Свойства“ на видеоадаптера. Желаният бутон „Актуализиране“ се намира на страницата „Драйвери“. След актуализацията грешките не трябва да се появяват, но е по-добре да рестартирате компютъра предварително предварително.
  3. Проверете правилните директории за инсталиране на играта. Провалът може да възникне поради факта, че пътят към директорията съдържа руски знаци.
  4. Промяна на графичните настройки. Има смисъл да направите това, ако проблемът се появи след редактиране на графичните настройки. Настройването на изображение с по-ниско качество трябва да помогне за отстраняване на проблема.
  5. Актуализиране на драйвери за графични карти - това действие е полезно за собствениците на лаптопи с вградена видеокарта. Същността на метода е подобна на актуализирането на видео драйвер, но поради дизайнерските характеристики на адаптера, трябва да актуализирате драйвера на дънната платка.

Ако всичко по-горе не помогне, тогава причината за проблема е остаряла версия на някои платформи. За да работят CS и Left4Dead, трябва да имате нова версия на DirectX, .NET Framework, VCredist и Visual C ++. Всички софтуерни продукти са безплатни.

Как да инсталирате текущата версия на DirectX?

Този софтуер е разработен от Microsoft и го разпространява абсолютно безплатно. Просто изтеглете DirectX. На страницата, на която стигате, след като кликнете върху връзката, трябва да изберете руския език и да изтеглите уеб инсталатора. Ако се появи прозорец, който ви подканва да инсталирате допълнителен софтуер, по-добре е да изберете „Отказ и продължете“. Щом инсталационният файл е на компютъра, остава само да го стартирате.

За да сте сигурни, че DX е актуализиран, задръжте Win + R, въведете dxdiag и натиснете Enter. В раздела System последният ред е „DirectX Version“. Остава само да сравним версията с минималните изисквания на играта.

Как да актуализирате Visual C ++?

Необходимият софтуер е наличен и на уебсайта на Microsoft, той може да бъде изтеглен тук. Ще се появи прозорец, в който трябва да изберете езика и компонентите за изтегляне. Подходящият компонент зависи от битовата дълбочина на Windows. След стартиране и кратка инсталационна процедура всичко трябва да работи.

Инсталирайте .NET Framework

Ето линка, където можете да изтеглите този софтуер. Тук всичко е подобно, трябва да изтеглите програмата и да инсталирате рамката.

Важно! За да работи правилно .NET Framework, трябва да проверите за актуализации на Windows. В противен случай дори нова версия на платформата може да се провали. Центърът за актуализиране ви позволява да стартирате проверка за актуализация, тя може лесно да бъде намерена чрез търсене на панела "Старт". Ако компютърът работи със стара версия (Windows XP или 2003), ще трябва да инсталирате Windows Imaging Component, за да стартирате играта. Той е достъпен тук.

По време на инсталирането потребителят може да види прозореца „Ние препоръчваме“. По-добре е да не инсталирате допълнителни пакети, защото те не са особено необходими.

Актуализация на VCredist

Софтуерът е тук. За нормалната му работа е необходимо предварително да инсталирате текущата версия на Visual C ++.

След актуализиране на всички ключови компоненти грешката ENGINE ERROR вече няма да се появява.

Интересни Статии