Как да поправите грешка 0xd0000022?

На компютър с Windows може да възникне грешка с код 0xd0000022 . Той се проявява в различни ситуации: влизане в потребителски акаунт на онлайн услугите на Microsoft, инсталиране и работа с приложения. Има две възможни причини:

  • физическа неизправност на дисковото устройство;
  • блокиране на достъпа до защитена интернет връзка.

Трябва да опитате тези стъпки, за да се избавите от проблема:

  1. Проверете състоянието на устройството . Това се отнася преди всичко до системното задвижване. Кликнете върху иконата му с десния бутон на мишката и следвайте пътя: "Properties" => "Service" => "Проверете за наличност ..." => "Check". Също така си струва да използвате специализирани помощни програми от производителя на дисковото устройство. Например, за Western Digital дискове посетете тази страница, изберете вашето устройство и системата ще избере подходящото приложение. Ако проверката открие непоправими грешки в устройството, за предпочитане е да закупите нов диск.
  2. Проучете адекватността на мрежовата свързаност . Например, ако грешка 0xd0000022 е възникнала по време на влизане в OneDrive, тогава се уверете, че мрежата, към която е свързан компютърът, няма групови правила, ограничаващи достъпа. Това често се причинява от факта, че настоящият потребител на ОС няма администраторски права.

Интересни Статии