Код на грешката CE-34878-0 на PS4: Как да се поправи

Грешката с код CE-34878-0 на PS4 отдавна е измъчвала много играчи. Възможно е да видите тази грешка по време на опит за стартиране на някаква игра или директно по време на самия процес на игра. Въз основа на това се оказва, че след появата на този проблем, собственикът на PS4 не може да използва конзолата си по предназначение - за стартиране на игри.

Грешка CE-34878-0 е изключително неудобен проблем за потребителя, тъй като има много причини за появата му. Всичко обаче може да бъде поправено, което ще направим с вас в тази статия.

Как да разрешите грешка CE-34878-0 на PS4 конзола

Решение № 1 Актуализация на системния софтуер

Грешка CE-34878-0 на PS4 може да възникне поради факта, че системният софтуер на вашата конзола не е актуализиран до правилната версия. Можете да опитате да разрешите тази грешка, като използвате простия процес на актуализиране на софтуера на PS4.

Така че актуализирането на софтуера или, казано по-просто, фърмуерът за конзолата PS4 е елементарно, ако е свързан към Интернет. Да приемем, че тя все още е свързана, което е вярно в случая на повечето потребители. Първо трябва да отидете на Настройки на PS4. След като направите това, изберете секцията, озаглавена „Актуализация на системния софтуер“.

Процесът на инсталиране на нов софтуер за PS4 е абсолютно автоматичен и, както вече споменахме, изисква само мрежова връзка. След като инсталирате актуализацията за конзолата, опитайте отново да стартирате играта, където е възникнала грешката CE-34878-0. Ако стартира нормално и грешките вече не се виждат дълго време, тогава, поздравления, тъй като проблемът наистина беше само във версията на фърмуера.

Решение №2 Актуализирайте играта

Следващата възможна причина за грешката CE-34878-0 е липсата на необходимите актуализации за играта. Опитайте да проверите дали има нова актуализация за играта, която стартирате. Случва се, че поради някаква причина той не може да бъде инсталиран автоматично, когато излезе.

Проверката за актуализация на играта е съвсем проста: върнете се на главния екран на вашия PS4, изберете играта, с която имате грешка CE-34878-0, кликнете върху бутона „Опции“, разположен на вашия контролер и изберете „ Проверете за актуализации. "

След като изберете тази опция, ще започне проверката за наличните актуализации. Ако за вашата игра наистина са излезли някакви лепенки или допълнения, те ще бъдат изтеглени автоматично, но само ако вашият PS4 е свързан с интернет. След като инсталирате актуализацията, опитайте да стартирате играта, за да проверите за CE-34878-0.

Решение №3 Деактивиране на PS камерата

Някои потребители отбелязват, че зад появата на грешка CE-34878-0 на PS4 могат да стоят периферни устройства, свързани към конзолата под формата на PS камера. Ако имате камера във връзка с конзолата, опитайте да я деактивирате и стартирайте проблемната игра. Можете да го деактивирате както физически, така и чрез съответните елементи в настройките на PS4.

Решение №4 Връщане на оригиналния твърд диск

Друга причина за появата на грешка CE-34878-0 на PS4 може да бъде подмяната на оригиналния твърд диск в конзолата. Ако срещнете тази грешка и преди сте сменили твърдия диск, опитайте се да върнете стария HDD обратно към конзолата. Тази ситуация възниква сред потребителите доста рядко, но появата й все още е възможна.

Решение № 5 Възстановяване на настройките по подразбиране

Последното решение в нашата статия ще бъде да възстановите настройките по подразбиране. Може би грешката CE-34878-0 възниква поради някои настройки, които предварително сте задали на конзолата, което доведе до появата на проблема. Възстановяването на фабричните настройки е съвсем просто: отворете PS4 Settings, изберете секцията "Initialization" и след това изберете "Restore Default Settings".

След това ще трябва да следвате инструкциите на екрана и ще възстановите настройките по подразбиране. След като този процес приключи, опитайте се да стартирате необходимите игри и проверете дали грешката CE-34878-0 се появява на PS4 този път.

Интересни Статии