Ръководство за начинаещи за Final Fantasy XV

Искате ли да направите добър старт във Final Fantasy XV? Е, жанрът JRPG сам по себе си не е много прост. Затова някои начинаещи могат да се объркат малко при игра. Нека разгледаме цял куп съвети, които ще ви помогнат в успешното завършване на продължението на наистина емблематична поредица.

Умело изпомпване

Въпреки факта, че играта няма правилния метод за изравняване, все пак можете да следвате една малка стратегия или, ако е по-добре казано, намек. В дървото на уменията има няколко способности, които ще ви помогнат да спечелите точки за способности за завършване на прости ежедневни дейности. Най-добре е да вземете способности за къмпинг от началото на играта.

Този съвет се основава на факта, че в Final Fantasy XV ще трябва много, много пъти да спрете. Това е механиката на играта. След като направите малки изчисления в главата си, е лесно да се досетите, че получаването на точки за способности за обикновено спиране не е толкова лоша идея. Затова изтеглете Camping и бързо ще забележите положителни инвестиции под формата на допълнителни точки за способности.

Играйте в режим на готовност

Кое според теб е най-силното в арсенала ти? Оръжие? Магията? Не, това е готовност. Превключване на режима на битка от активен в режим на готовност, битката ви ще бъде пауза всеки път за ограничено време, за да можете да вземете необходимите решения. Той ще се активира, когато спрете да се движите.

По време на режим на готовност можете да разгледате слабостите на противниците, да разгледате ситуацията, случваща се на вашето бойно поле, да намерите членовете на вашата партия. Само трябва да разберете, че времето за чакане няма да трае вечно. Въпреки това, времето за изчакване може да бъде удължено чрез изпомпване на съответната способност за точки за способност (OS) в дървото на уменията.

Блок бележка

За да блокирате, задръжте квадрат или X, когато се появи съответното съобщение. Не кликнете върху него веднъж или много пъти. Просто задръжте бутона. Изненадващо, толкова проста концепция създаде на много играчи доста проблеми по време на битката.

Играйте тренировки. сериозно

Разбира се, бойната система Final Fantasy XV изглежда проста и някъде дори е вярна, но не винаги има своя собствена мъдрост. Вземете обучение и се уверете, че разбирате как работи механиката на играта. Най-вероятно някъде по време на битката ще разберете, че не знаете как работи някой елемент от играта. Както бе споменато в началото, Final Fantasy XV е JRPG, макар и в малко по-различна форма. Така че тренировките са силно препоръчителни.

Parry, въведете знамето и прилагайте Teamwork

Според първия, най-вероятно ще се опитате да унищожите всички противници, просто като ги атакувате с всички сили. Е, в началото може и ще работи, но в бъдеще няма да работи за вас. Успешният пари или удар от фланга може да отвори пролука в защитата на противника. В резултат на това можете да нанесете увеличени щети. Това ще бъде особено полезно за противници от високо ниво. Специалните умения на членовете на вашата партия са особено важни по време на битката. Винаги се старайте да ги използвате при всяка възможност. Ако очертаете линия под всичко по-горе, тогава не се опитвайте да победите обикновен натиск.

Храната е ключът към успеха

Винаги се старайте да събирате колкото се може повече съставки за ястията. Добрата храна е ключът към успешната битка. След добра закуска можете значително да подобрите способностите на вашето парти. Ако видите икона с храна близо до вас, след това направете малък клон от пътя и изберете съставката.

Полезни закуски

В началния етап на играта ще имате добра възможност да разгледате провинцията, да съберете различни материали, да натрупате прилично количество точки за опит и способности. Във всичко гореизброено подобни дейности като лов ще ви помогнат много. За да започнете мисията с лов, трябва да отидете в местната трапезария и да поговорите с придружителя. Първата спирка във всеки град трябва да е точно за вечеря. Участниците могат да споделят с вас доста интересна информация, задачи и понякога мисия за лов на глави.

Скочете над главата си

Ако смятате, че сте доста умели и имате достатъчно лечители, тогава можете да опитате да се състезавате с врага над вашето ниво. Побеждавайки един от тези врагове, ще получите огромно количество опит и може би дори рядък предмет или рецепта. Но разбира се, не трябва да отивате твърде далеч. Ако разбрахте, че битката с врага не си заслужава, тогава е по-добре просто да избягате.

Купувайте по-често

Разбира се, не искате да губите твърде много, но да имате полезни вещи със себе си е жизненоважно. Никога не пестете от отвари, еликсири и пера на феникса. Затова често проверявайте какво имате в пазвата си. В противен случай може да се окаже, че по време на важна задача или Лов няма да имате нищо под ръка и ще умрете.

Не ходете през нощта!

В началото на играта няма да можете да се справите с демоните, които ще бъдат по-активни през нощта по време на играта. Ето защо, опитайте се да направите нещо с дни, поне за първите. След това, когато станете достатъчно уверени и добре помпате, можете спокойно да ходите през нощта.

Хотели срещу къмпинг

Хотелите и къмпингите се различават по своята функционалност. Създадените лагери са добро място за подготовка за сериозна битка или лов. Също така в лагера можете да готвите всякакви питателни ястия. Хотелите, от друга страна, осигуряват на играча голямо увеличение на придобития опит. Помнете едно нещо - опитът се предоставя на играча само в края на деня. След като убиете шеф или пакет врагове, отидете до хотела и се отпуснете там. По този начин ще получите повече опит.

Не нападайте твърде големи момчета

Нападението на противник малко над тяхното ниво е силно препоръчително. Но да се опитвате да се справите с чичове, които са с 5-10 нива по-високи от вашите, не се препоръчва строго. Разбира се, можете да опитате и може би ще успеете, но най-вероятно ще загубите повече от печалба.

Автомобилна механика

В менюто на картата в крайна сметка ще ви се предостави възможност бързо да се придвижите до колата си или до последната точка за почивка. Това означава, че можете да изминете огромни разстояния и след това да използвате опцията от менюто на картата, за да се придвижвате между места. От глава 5 дори ще получите възможността да помолите Игнис да дойде при вас с кола, дори посред нощ, което е доста удобно.

Не се страхувайте да носите краката си

Дивите условия на Final Fantasy XV са пълни с различни същества и врагове. Някои от тях откровено не си заслужават времето. Играта има почти безкрайни възможности за натрупване на опит и точки за способности. Така че, ако не можете да се справите с противниците, тогава просто вземете краката си. Не се притеснявайте за спътниците си, тъй като те със сигурност ще ви настигнат.

Нощни занимания

Въпреки, че един сън е чудесен начин да натрупате опит, но ако се опитвате да го увеличите, тогава нощната ловка на демони ще ви бъде полезна. Но само ако сте уверени и добре оборудвани. Както бе споменато по-горе, не се опитвайте да правите това в самото начало на играта, тъй като има вероятност да бъдете окачени с маншет.

Чудовища на пътя

Ако сте получили чудовище на пътя, докато карате, тогава не е необходимо да слезете от колата и да биете лицето му. Просто продължете по-бързо и забравете за това. Зареждащият екран ще трябва да се отърве от врага.

Закупуване на кола

Доста странно, но можете да купувате съставки и отвари директно от менюто на играта в колата си. Така няма да е необходимо да се движите или да отидете в най-близкия град за пазаруване. Още един плюс в прасенцето на колата ви.

Ниво оборудване

Когато изпомпвате, не забравяйте да се уверите, че вашето оборудване и умения съответстват на нивото на героя. Понякога забравяме да актуализираме оборудването си, което след това води до злополуки.

Бензиностанция

Лесно се забравя, но колата ви трябва да се зарежда отново. Освен това това ще трябва да се прави доста често, което честно казано не е много удобно. Достатъчно досадна механика.

Ignis рецепти

Рецептите на Ignis са най-добрата колекция от предмети от Final Fantasy XV. С помощта на рецепти можем да приготвим качествена храна, която от своя страна ще ви помогне в битките. И така, как да откриете нови рецепти? Някои от рецептите се отварят, когато определени чудовища са победени и се избират елементи от тях. Някои от тях са на статични места на страниците на книгите. Можете също така да отворите нова рецепта, просто като я закупите (логично), изяли сте определено ястие в ресторанта, разгледате храната на други посетители или чрез изпомпване на умението за готвене.

Потърсете монети за Възнесение

Вашите монети за възнесение са много ценни вещи. Ще получите такъв по време на преминаването на основната история, но останалите са разпръснати по света на играта. Те могат да бъдат в подземия, скрити в ъглите на аванпости и други места. В началото тези монети не изглеждат полезни, но с течение на времето ще срещнете търговец, който ще размени тези монети за наистина редки и мощни вещи.

Система за насочване

Системата за насочване на противници в Final Fantasy XV не е най-удобното нещо в света. Трябва да задържите R1, което ви позволява да се насочите към един опонент. Всички знаем какво е спусък. Ако го пуснете малко, насочването ви ще се изключи и вие безконтролно ще се втурнете около бойното поле. За да предотвратите това да се случи, задръжте R1 и след това натиснете R3. Това ще ви позволи да преминете към режим на блокиране, в който можете да превключвате между противници с десния стик.

Безкрайни имперци

По време на играта в Final Fantasy XV, цял десантен кораб, пълен с войници, може да бъде изпратен към вашата душа. Тези момчета се появяват в случаен момент (най-често в дивите земи) и те могат да се превърнат в истински разпад. Всеки път те ще изпращат все повече и повече подкрепления, ако решите да се биете с тях. Затова може би просто се наведете, скрийте и носете краката си.

Музикални дискове

Винаги купувайте всички дискове, които можете да намерите. Най-лесният начин да ги закупите от специален продавач в предния пост. И ако си купите преносим плейър, можете да слушате любимата си музика, дори когато се движите пеша.

Лечебна способност

Друга способност, която всеки играч трябва да придобие. Наистина ще ви трябва, ако стане много горещо на бойното поле и се изчерпите от отварите.

Ръчно запазване

Може да изглежда странно, но тази игра има класическа система за запис. С него можете да запазите не само играта по всяко време, но и повечето си нервни клетки. Жалко е, че в съвременните проекти (в по-голямата си част) има система за спестяване на контролни точки. Final Fantasy XV е изход за oldfags.

Система за щети

Вашият партньор Игнис може да идентифицира слабите точки на вашите опоненти за вас. Това обаче може да стане и без него, така да се каже, с око. Просто си струва да разгледате по-отблизо какво се случва и ще разберете всичко. Например, ако виолетовите числа плават над врага, това означава, че врагът не е податлив на вашите усилия. Ако те са боядисани в бяло, тогава атаките ви нанасят нормални щети. Ако числата са оранжеви, тогава поздравления, вие сте открили неговата слабост.

Врагови слабости

Не приемайте опонента си като цяло. Той има различни компоненти в структурата. Не се опитвайте да атакувате само тялото или главата му. Той има крака, ръце ... и понякога опашка или перка. По принцип не се спирайте на една част от тялото на противника.

Полезността на магията

Не спестявайте използването на магия по време на битката. Ако ви се стори, че магията е ресурс, който трябва да бъде спасен, тогава това не е така. Светът на Final Fantasy XV е разпръснат, пълен с различни магически източници. Затова го използвайте колкото искате.

Гладиаторски битки

Имате възможност да участвате в битки на арената, които донякъде приличат на гладиаторски битки. Можете да участвате в тях, когато стигнете до град Алтисия. Уверяваме ви, че ще получите много удоволствие в битката с чудовищата там.

Дъждовна храна

Опитайте да се запасите с най-висококачествената храна за дъждовен ден. Може да се наложи да се биете с някой труден противник. Това е мястото, където предлаганата храна е удобна. Това ще помогне за укрепване на вашия герой и неговата партия, в резултат на което битката ще бъде по-лесна на ред.

Riddle на картата

Много хора не отделят достатъчно време за такъв елемент като карта. На него можете да намерите много жълти въпросителни, които са обозначения за странична мисия. Изненадващо, много хора имат въпрос какво означават тези въпроси на картата. Нищо ново.

Скрит затвор

Има един интересен факт - някъде в света на Final Fantasy XV не е ясно къде точно има някакъв скрит затвор или подземия. В него има много съкровища, с които ще бъдете силно изненадани. Можете ли да я намерите?

Интересни Статии