Ръководство Warhammer Vermintide 2: съвети за начинаещи

Издаването на Warhammer: Vermintide 2 ще се състои само на 8 март 2018 г. Въпреки това разработчиците уредиха открит бета тест на проекта си за онези играчи, изпълнили предварителната поръчка на играта. Въпреки това вече има какво да се каже за Warhammer в този бета тест: Vermintide 2. Ние поехме свободата - и решихме да създадем малък пътеводител за начинаещи от тази серия, който ще обхваща теми като оръжия за игра и битка, методи защити се на бойното поле и спаси живота си.

Съвети за начинаещи за Warhammer: Vermintide 2

Warhammer: Vermintide 2, като последната част от поредицата, има една интересна особеност: отвън може да изглежда, че е изключително лека. Ако и вие сте под такова впечатление, веднага трябва да кажете, че това далеч не е така. Да, Warhammer: Vermintide 2 може да е прост в някои моменти, но ситуацията има тенденция да се промени драстично ...

Играта често поставя играча в изключително неизгодна позиция, в която единственият изход от ситуацията е близката, заслужава да се отбележи изключително агресивна битка. Не бива обаче да се страхувате да го приемете. Бъдете готови и постоянно чакайте врагът да се появи по всяко време и от всяка точка на картата. Въз основа на това може да се твърди, че винаги ще се оглеждате. Струва си да се отбележи, че с оглед от първо лице - задачата е изключително трудна.

Бих искал също да ви посъветвам да вземете навика постоянно да стоите възможно най-близо до колегите си - истински или компютърни. Ако се опитате да разрешите ситуацията сами, тогава определено ще изпреварите внезапната смърт. Повярвайте ми, ще ви бъде много по-лесно да се движите из играта, ако се ангажирате с помощта на партньорите!

Може да изглежда на някой не напълно честен, но противниците в играта са склонни да хвърлят хайвер на картата. А това също означава, че колкото по-дълго се опитвате да контролирате враговете, толкова по-силна ще стане тяхната орда. Понякога някои босове могат да хвърлят хайвер на картата, просто защото не сте достатъчно активни или не сте успели да излезете от битката за определен период от време. Затова ето един съвет за вас: опитайте се да преминете през нивата възможно най-бързо, но не прекалявайте, за да не отидете случайно при предците.

Въоръжение и битка

Може би вече не е нужно да ви казваме колко трудна е битката и колко важни са вашите другари? Като се има предвид, че Warhammer: Vermintide 2 е изграден около тези механици, можете спокойно да кажете, че не можете да се промъкнете покрай врагове. Чухте всичко правилно: в играта няма стелт (добре, практически). Warhammer: Vermintide 2 избягва вражеските атаки, лекува при необходимост и изпълнява финиширащи ходове.

За да успеете наистина в Warhammer: Vermintide 2, трябва да разберете какъв стил на игра е подходящ за вас. Нека разгледаме малко по-отблизо игровите оръжия, като го разделим на няколко категории.

Стрелково оръжие

В някои ситуации оръжията с далечен обсег могат да забавят тълпите врагове за кратко време, но дори и тогава в доста редки случаи. Лъковете и стрелите могат да ви бъдат полезни в ситуация, когато един противник се е настанил някъде на висока кула и не иска да се спуска в никоя кула. Въпреки това, с изключение на подобни ситуации - не препоръчваме това оръжие за тази игра. За да се справите с големи орди противници, определено трябва да използвате оръжия за близки близки разстояния.

Въпреки това, не си мислете, че далечните оръжия са напълно безполезни в Warhammer: Vermintide 2. Някои видове врагове могат да бъдат унищожени само с оръжия с далечен обсег, например с арбалет или пушка. Специален клас противници може да ви подпали, ако се приближи достатъчно до вашия характер. Нещо повече, босовете са особено уязвими към някои оръжия от категорията.

Средни оръжия

Пистолетите Drakefire са идеално оръжие със среден обсег, което определено е подходящо за контрол на тълпата или спасителни другари, заобиколени от същата тази тълпа. Алтернативният режим на огън на пистолетите Drakefire работи като пушка, така че можете лесно да стреляте с най-досадните пръчки с тях. Основният режим на пожар на пистолетите Drakefire работи като истински огнемет, който може да бъде много полезен в някои тесни помещения или коридори. Като цяло Drakefire е доста добро оръжие.

Меле оръжия

Тази категория оръжия включва всичко - от мечове до бойни оси. По-голямата част от времето във Warhammer: Vermintide 2 ще прекарате за оръжия за близки близки, така че се опитайте да го изучите възможно най-задълбочено. Много представители на тази категория могат да се използват заедно с щитове за подобряване на защитата. Меле оръжията са надежден съюзник в борбата срещу ордите противници, тъй като те могат да нанесат огромни щети за изключително кратко време. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че при срещата с босовете все пак си струва да бъдете малко по-внимателни - и да преминете към далечни оръжия.

Оръжия с безкрайни боеприпаси

Някои пушки в Warhammer: Vermintide 2 нямат ограничение за броя на наличните касети, което би изглеждало чудесно, но вместо това те имат свойството да прегряват. Когато някоя от тези пушки прегрее, тогава временно няма да можете да я използвате. Освен това подобно оръжие ще разсее топлината от себе си, което може да ви навреди, ако приведете мащаба на прегряване до максималната му стойност.

Максималното ниво на топлина за оръжия от тази категория може да се увеличи, но това може да постави вас и вашите сътрудници в опасно положение: такива оръжия могат буквално да избухнат по време на прегряване, причинявайки щети както на вас, така и на играчите в екипа.

Герои като Bright Wizard и Bardin използват оръжия от тази категория, за да получат максимална полза във връзка със своите способности. По принцип те не могат да използват оръжия за близък през цялата мисия. Този стил на игра обаче се препоръчва само за напреднали играчи, запознали се с Warhammer: Vermintide 2.

защита

Освен че причинявате щети на врагове около вас, вие също не трябва да забравяте, че отбраната е ключът към оцеляването на бойното поле. Блокирането на атаки и избягването им са изключително важни компоненти на бойната система във Warhammer: Vermintide 2. Резултатът от някои боеве в играта ще зависи от вашите умения за защита.

Съвети за оцеляване

Е, нека да озвучим, може би, най-баналния съвет: опитайте се да получите възможно най-малко щети. Механика като блокиране и избягване е изключително лесна за изучаване, така че не трябва да имате проблеми с тях. Ако лапите на враговете все още ви достигат (в края на краищата това е трудна игра), тогава можете да използвате комплекти за първа помощ или отвари. Лечението е изключително важна част от Warhammer: Vermintide 2, така че нека се спрем на него малко по-подробно.

Отварите могат да възстановят определено количество от вашето здраве, така че можете да ги използвате след някаква малка свада или да се подготвите за някоя предстояща битка, където ще ви е необходима пълна здравна скала. От друга страна, комплектите за оказване на първа помощ възстановяват голяма част от вашето здраве (приблизително 80%). Например, ако използвате комплект за първа помощ върху себе си, като същевременно имате половин или малко повече здраве, тогава можете да приемете, че важен продукт за живота е пропилян.

Също така си струва да се отбележи, че Scrolls and Grimoires ще заемат слота, който първоначално е бил запазен за предмети, които възстановяват здравето. По принцип трябва да избирате между тях. Можете да хвърлите и вземете Свитъците, но при Grimoires нещата са съвсем различни.

Warhammer: Vermintide 2 често може да бъде изключително трудна игра, но ако се подготвите правилно, можете да получите доста забавно и незабравимо изживяване от нея, независимо дали с истински играчи или компютърни камбанки и свирки.

Интересни Статии