Решение за грешка във функцията DirectX в Battlefield 1

Издаден на 21 октомври, Battlefield 1 показа отлични резултати. Той получи положителни отзиви както от критиците, така и от самите потребители, които наистина харесаха темата за Първата световна война. Въпреки това, не са много добри страни в играта. За да бъдем по-точни, тоест тя има един проблем, с който разработчиците не биха могли да се справят.

Грешката на DirectX Function в Battlefield 1 е проблем, който спря много потребители да играят на този милитаристичен мултиплейър шутър. Изглежда, че играта се срива на случаен принцип с грешка във функцията DirectX . И с DirectX 11, и с DirectX 12.

В началото изглеждаше, че само собствениците на карти Nvidia имат проблем, но след това потребителите започнаха да се оплакват, че изпитват подобен проблем на AMD карти.

Последният преглед на разработчика гласи следното:

Вярваме, че успяхме да намерим няколко проблема с DirectX и работим усилено върху тяхното решение, което трябва да бъде включено в бъдещите корекции.

Екипът за развитие продължава да работи с нашите партньори, въпреки този проблем. За съжаление този път нямам наистина важна информация, но все пак продължаваме да работим с нашите партньори за разрешаване на проблема с DirectX.

Докато не се появи актуализация с пластир за този проблем, разработчиците споделиха с нас няколко съвета как да заобиколят грешката с DirectX. За да направите това, ще трябва да извършите някои действия с вашата видеокарта и да оптимизирате играта.

Решение за грешка във функцията DirectX в Battlefield 1

Можете да наблюдавате горните примери за грешки в тези екранни снимки. Нека започнем с описанието на решението за грешката във функцията DirectX в Battlefield 1 .

 • Деактивирайте автоматичните актуализации на драйвери в Windows 10 или във всяка друга операционна система, която използвате. След това можете да използвате Деинсталиране на драйвер за дисплей (DDU), за да премахнете всички драйвери за видеокартата. Можете да изтеглите DDU от тази връзка.
 • Инсталирайте драйвери под версия 334.89. Можете да използвате тази връзка.

След това ще трябва да заобиколите версията на драйвера, тъй като играта ще започне да ви намеква, че е остаряла.

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R.
 • Отворете "Explorer" в контекстното меню .
 • Кликнете два пъти върху всеки раздел.
 • Щракнете с десния бутон върху празно място и създайте нов текстов файл.
 • Отворете току-що създадения файл.
 • Въведете следния код в това текстово поле:

  ако съществува C: \ Windows \ System32 \ nvapi64.Стария отидете на Old

  chdir / d C: \ Windows \ System32

  ren nvapi64.dll nvapi64.Стари

  echo @ Named

  пауза

  отивам до края

  : Стари

  chdir / d C: \ Windows \ System32

  ren nvapi64.Стари nvapi64.dll

  ехо @ Преименувано

  пауза

  отивам до края

  : Край

 • След това запазете този текст като „Преименуване.БАТ“.
 • Щракнете с десния бутон върху него и създайте пряк път за него на работния плот.
 • След това отидете на свойствата на пряк път Rename.BAT и в полето Advanced, поставете отметка в квадратчето до „Run as Administrator“.
 • Накрая стартирайте файла „Rename.BAT“, използвайки прекия път на работния плот.

Тези действия трябва да ви позволят най-накрая да стартирате Battlefield 1. Това е нещо като временно решение, докато разработчиците не оправят този доста сериозен „джам“.

Интересни Статии