Pro Evolution Soccer 2016: как да коригираме грешки, лагове, сривове и черен екран

Към днешна дата само Konami Pro Evolution Soccer може да се състезава с невероятно популярната поредица от игри FIFA на EA. Всяка година получаваме все повече итерации във всеки от тези два франчайзи, но въпреки подобрения геймплей, FIFA винаги е бил отрязан отгоре.

Pro Evolution Soccer 2016 на първо място може да се похвали с още по-добра картина и по-реалистичен геймплей, благодарение на което получи най-ласкателни отзиви от потребителите на конзолата. Но на компютъра всичко се оказа не толкова добро и играта понякога създава малки затруднения, или загуба на връзката, или издаване на различни грешки.

Така че, ако използвате тази игра на компютър и забележите някои проблеми и грешки, прегледайте тази малка колекция от решения и намерете най-подходящото във вашия случай.

Pro Evolution Soccer 2016 на компютър среща проблеми с изображението и производителността

На първо място, уверете се, че вашата система използва най-новите драйвери за видеокарта и, ако играете на лаптоп, проверете дали използва дискретна графика вместо интегрирана. Това може да повлияе много на качеството на изображението.

Ако това не е проблемът и вашата видеокарта е направена от NVIDIA, тогава можете да опитате да зададете следните настройки в контролния панел на NVIDIA, за да подобрите общата ефективност на играта:

  • Максималният брой на предварително обучен персонал: 4
  • Инсталиране на няколко дисплея: Режим на използване на един дисплей
  • Режим за регулиране на мощността: Използвайте максимална мощност
  • Троен буфер: Активиран
  • Вертикална синхронизация: Активирана

Тези настройки трябва да подобрят качеството на изображението и да дадат гладка картина. Ако обаче вашият компютър няма необходимия хардуер, най-добре е просто да опитате да намалите настройките на изображението в играта, за да увеличите производителността.

Проблеми с връзката Pro Evolution Soccer 2016 или невъзможност за установяване на връзка

За стартираните наскоро игри, проблемите с връзката вече не са изненада за никого. Ако в първите дни след издаването имате проблеми със свързването със сървърите, просто опитайте отново по-късно.

Ако проблеми с връзката се наблюдават само на ваше място и всички ваши приятели могат лесно да се свържат със сървърите, може да има проблем в защитната стена на системата или антивируса, инсталиран на вашия компютър, блокиращ връзката. Добавете играта към изключенията на вашия firefox и след това връзката със сървъра трябва да се случи без проблеми.

Грешка „Неадекватни системни изисквания“ при стартиране на Pro Evolution 2016 или играта не стартира

Уверете се, че играта използва дискретна графика (NVIDIA, AMD) и не е интегрирана. Можете да промените тази настройка в контролния панел на вашата видеокарта.

Опитайте се да инсталирате един по един всички инсталационни файлове, които са в главната папка на играта в директорията Steam.

Също така проверете следните опции за отстраняване на неизправности:

  • Уверете се, че името на главната папка на играта или пълният път до нейната директория не използва руски букви и специални символи. Това може да попречи на старта на играта.
  • Деактивирайте активния режим на вашия антивирусен софтуер по време на стартирането на играта. Той може да блокира началото на играта.
  • Опитайте да стартирате играта от името на администратора. За да направите това, щракнете с десния бутон върху пряк път PES и изберете Изпълни като администратор.

Отстраняване на проблеми с контролера в Pro Evolution 2016

Тъй като това е спортна игра, най-вероятно много от вас ще искат да я играят с помощта на контролер или геймпад. За съжаление, в PES 2016 има няколко проблема наведнъж, които пречат на качеството на работа с контролера от Xbox One.

Опитайте да използвате помощната програма Xinput за преназначаване на клавишите на контролера и просто игнорирайте съобщението за грешка, когато се появи на дисплея. След това не трябва да има проблеми с контролера.

Проблеми с резолюция 1920 x 1080 в Pro Evolution Soccer 2016

Ако настройката.exe не показва опция за разделителна способност 1080p, опитайте да отворите свойствата settings.exe и в раздела за съвместимост поставете отметка в квадратчето „Деактивиране на цифровото увеличение при максимални настройки на резолюцията“. Това трябва да реши проблема и в настройките ще се появи опцията, от която се нуждаете.

Проблемът с постоянното онлайн в Pro Evolution Soccer 2016

В момента да играете Pro Evolution Soccer 2016 без мрежова връзка е просто невъзможно. Този режим на игра не е предоставен и затова Интернет винаги трябва да бъде свързан. Може би в бъдеще ще бъде намерено някакво решение или ще бъде добавен специален режим за игра офлайн, но засега няма такава възможност.

Поправете черен екран в Pro Evolution Soccer 2016

Ако стартирате играта, виждате само черен екран, но в същото време играят музика и звуци, проверете дали настройките на играта са зададени на разделителна способност, не по-висока от тази на монитора ви. Можете да промените тази настройка в settings.exe. Честотата на опресняване може също да причини черен екран, така че опитайте да промените и неговата стойност.

Ако никоя от предложените опции не помогне, опитайте да преместите играта от цял ​​екран в режим на прозорец, като натиснете Alt + Enter

Pro Evolution Soccer 2016 се срива на работния плот

Ако характеристиките на вашата система са достатъчни за нормалната работа на Pro Evolution Soccer 2016, но все още се наблюдават сривове, опитайте да проверите за нови версии на системните драйвери и да ги актуализирате, ако е необходимо. Попълнете също всички приложения, освен самата игра. Те могат да намалят производителността на системата и да доведат до проблеми в играта.

В случай на сривове трябва да проверите дали всички файлове, съхранявани в основната директория на играта, са инсталирани в системата.

Интересни Статии