Предимства от използването на SSD дискове в PlayStation 5

И SSD и HDD са компоненти на компютър, които се занимават с памет и определят скоростта, с която се чете информацията. В SSD данните се съхраняват на чипове с флаш памет и нямат движещи се части. От друга страна, HDD използва механични въртящи се части за четене и запис на информация.

Защо е най-добре да използвате SSD?

Тъй като SSD използва флаш памет, а не магнитна лента и механични части като HDD, първият обикновено мисли по-бързо, има по-малки обеми и работи по-тихо. Всичко, което виждате на екрана, когато играете видео игра, са данни и информация, които трябва да се показват почти моментално, за да се гарантира стабилна непрекъсната работа. SSD дисковете правят това много по-лесно.

Каква е ползата от SSD за PlayStation 5 игри?

В интервю за списание Wired, архитектът и дизайнер на PlayStation Марк Черни се похвали, че използването на дискове за следващото поколение PlayStation може на практика да елиминира времето за зареждане. Статията на Wired описва сценарий, при който 15-секундната последователност за бързо движение в Spider-Man на PS4 Pro отне по-малко от една секунда на PS5. Съвсем наскоро се появи видео с Такаши Мочизуки от The Wall Street Journal, който го показа в действие по целия свят. Последователността във видеото е намалена от 8 секунди на по-малко от една.

Официалното видео на Sony, сравняващо производителността на PS4 Pro с PlayStation от ново поколение.

Официалното видео на Sony, сравняващо производителността на PS4 Pro с PlayStation от следващото поколение pic.twitter.com/2eUROxKFLq

- Такаши Мочизуки (@mochi_wsj) 21 май 2019 г.

Въпреки че всяка игра е различна от останалите, ефективната употреба на SSD дискове може да бъде екстраполирана към почти всеки продукт на пазара днес. Ще получите по-бързо време за зареждане, по-малко изскачащи прозорци и по-малко грешки.

Ще повлияе ли SSD резолюцията и честотата на кадрите?

Не. SSD устройствата не влияят на честотата на кадрите или разделителната способност на играта. Вместо това тези променливи се определят от мощността на графичния процесор (GPU) и централния процесор (CPU) на вашата конзола.

Мога ли да използвам SSD в PlayStation 4?

Да, можете да използвате SSD дискове в PlayStation 4; обаче ще трябва да го закупите отделно, тъй като конзолата се предлага само с вътрешен твърд диск. Без значение кой SSD PS5 използва, той най-вероятно ще бъде по-подходящ за вашите игри от всеки SSD, който бихте могли да използвате за вашия PS4 днес.

Интересни Статии