Какво представляват незабавните приложения и как да го използвате?

Ако се интересувате от нови разработки от Google, вероятно вече сте чували за такава относителна новост като Instant Apps. Каква е тази технология, как да я активирате на устройството си и какви ползи ще ви възнагради? Ще разгледаме всички тези проблеми в днешната статия.

Какво представляват незабавните приложения?

Незабавните приложения са технологична разработка на Google, с която потребителите могат да преглеждат функциите на приложението, от което се нуждаят, от Google Play на своя смартфон, но без директно инсталиране на приложението на самото устройство.

Всъщност приложенията Незабавно ви позволяват да стартирате демонстрации на приложения на вашето устройство. За съжаление в момента малко приложения в Google Play поддържат функцията за незабавни приложения, тъй като не всички разработчици си правят труда да създадат правилната версия на приложението.

Веднага щом отидете на страницата на приложението, което поддържа тази функция, бутонът "Опитайте" ще се появи до бутона "Инсталиране". След като щракнете върху този бутон, на вашия смартфон с Android ще бъде изтеглен много малък файл, който съдържа минималния набор от функции на избраното приложение. Този файл ще бъде изтрит от системата веднага щом затворите демонстрационното приложение.

Доста удобно, нали? Вярно, това е много удобно, но, както казахме по-рано, незабавните приложения се използват с изключително малък брой приложения. Освен всичко друго, тази технология може да се активира само на Android 6/7/8, т.е. Потребителите на смартфони с по-ранни версии на Android са оставени зад борда.

Как да активирате незабавни приложения?

За да активирате незабавни приложения на вашия смартфон и да използвате неговата функционалност в Google Play, трябва да направите следното:

  • отворете настройките на вашето устройство;
  • отидете на секцията Google;
  • намерете в списъка с услуги елемента „Приложения с незабавно стартиране“ и кликнете върху него;
  • плъзнете превключвателя в положение включено.

Това е всичко. Вече сте готови да използвате незабавни приложения.

Интересни Статии