Пет интересни характеристики на актуализацията на iOS 12.1.1

На 7 ноември 2018 г. Apple пусна актуализацията на iOS 12.1 за iPhone, iPad и iPod, в която бяха представени огромен брой иновации, включително групово FaceTime, нови емоджи и много други. Точно един ден по-късно Apple потвърди, че следващата версия на операционната система iOS в момента е в бета тестване.

iOS 12.1.1 е потвърдена и ранна версия на тази актуализация вече е достъпна за всеки, който иска да го "изпробва" преди официалната версия. Заслужава да се отбележи, че iOS 12.1.1 не е толкова голяма актуализация като iOS 12.1, но със сигурност ще донесе полезни подобрения на системата за ефективност, както и коригиране на множество грешки.

В този кратък урок за iOS 12.1.1 ще ви разгледаме най-интересните и важни аспекти на този нов продукт.

Бета Тестване iOS 12.1.1

Не искате да чакате официалното излизане на актуализацията? Да, нямате нужда ...

Apple стартира бета тестване на iOS 12.1.1 за разработчици и потребители, участващи в програмата Beta Software. Участието в тази програма е абсолютно безплатно и всичко, което се изисква от потребителя, е работещ Apple ID и съвместимо устройство.

Beta iOS 12.1.1 е наличен за всички устройства, работещи на iOS 12, който включва джаджи като iPhone 5s, iPad Air 2, iPhone X и много други. Преди да започнете да изтегляте iOS 12.1.1, имайте предвид, че бета актуализациите на Apple обикновено са пълни с грешки и проблеми с производителността. Искате да инсталирате бета? Пригответе се за потенциални проблеми!

Както стана известно, Apple вече провежда второто си бета тестване на iOS 12.1.1, така че вероятно някои сериозни проблеми и бъгове вече са отстранени. Въпреки това, никога не можете да кажете с точност какво можете да се спънете в бета ...

IOS 12.1.1 Дата на издаване

Apple все още не е одобрила точната или дори приблизителната дата на пускане за iOS 12.1.1, така че не можете да кажете колко дълго ще продължи периода на бета тестване за новата актуализация. iOS 12.1.1 е изключително малка актуализация, насочена към подобряване на техническия компонент на операционната система iOS, но това не означава, че тя ще бъде пусната скоро. Най-вероятно Apple ще проведе още няколко етапа на бета тестване, опитвайки се да изтръгне нивото на ефективност, от което се нуждаят от новия продукт. Може да се предположи, че актуализацията на iOS 12.1.1 ще излезе в края на ноември или в началото на декември 2018 г.

IOS 12.1.1 Време за издаване

Не знаем точната дата на пускане на актуализацията, но знаем по кое време тя ще бъде достъпна в деня на пускането. iOS 12.1.1 ще бъде достъпен за всички потребители в 21:00 по московско време . По същото време на деня Apple ще пусне нови бета актуализации за iOS 12.1.1. за разработчици и потребители, участващи в програмата Beta Software, и тя го прави на всеки 1-2 седмици.

Какво е новото в iOS 12.1.1?

„Под капака“ в iOS 12.1.1 със сигурност ще намерите много корекции на грешки, различни подобрения за операционната система iOS, както и пачове за сигурност.

Разработчиците, които успяха да се задълбочат в първата бета версия на актуализацията, намериха няколко новости:

  • публично надеждни сертификати за удостоверяване на сървъра за транспортиране на слой (TLS), издадени след 15 октомври 2018 г., трябва да отговарят на изискванията на политиката на CT (прозрачност на сертификата), за да бъдат оценени като надеждни в платформите на Apple;
  • Подобрен потребителски интерфейс за приложението FaceTime Live Photos (снимки на живо), което сега включва функции заглушаване и превключване към предната камера;
  • към приложението Apple News (новини) е добавен превключвател, който крие колоната „Канали“ при работа на iPad в ландшафтен режим;
  • Добавена възможност за активиране / деактивиране на физическа SIM карта в настройките на клетъчните мрежи;
  • Актуализирана икона на приложението Apple Watch
  • Спринт VoLTE.

Освен всичко друго, актуализацията на iOS 12.1.1 ще разшири функционалността на известията за потребителите на устройства с iPhone XR, използващи Haptic Touch. Тази технология е донякъде подобна на 3D Touch, която може да се намери на по-стари модели iPhone. За съжаление подобна иновация е налична само на нови устройства, където присъства Haptic Touch.

Jailbreak iOS 12.1.1

Джайлбрейк на операционната система iOS 12 понастоящем липсва и когато се появи, е неизвестно. Можете да хакнете устройството, ако то работи на iOS 11, но, за съжаление, понижаването до предишната версия на ОС не е възможно в този момент.

По правило разработчиците на джейлбрейк не хакват версии на софтуера преди издаване, така че потребителите с джейлбрейк засега ще трябва да заобиколят 12.1.1. Поне докато не се изясни ситуацията по този въпрос.

Интересни Статии