Намерете изгубен смартфон с Android

Загубата или, още по-лошо, кражбата на телефона винаги ни причинява опит и мъка. Отпуснете се и настройте система за проследяване, преди това да се случи! Ако телефонът ви е свързан към Wi-Fi сигнал, можете бързо да го намерите, но GPS и мобилните мрежи все още могат да определят точното му местоположение. Профил в Google може да помогне в този процес.

Намерете телефона си с Google

Повечето съвременни телефони с Android имат вградено Find My Device (предишно Android Device Manager). Тази услуга автоматично проследява местоположението на вашия телефон, така че ако изведнъж се изгуби някъде, можете да използвате вашия лаптоп или телефон на приятел и да намерите последното му известно местоположение. Първото нещо, което трябва да направите, е да му се обадите. Но ако сте 100% сигурни, че е откраднат, тогава блокирането ще бъде най-доброто решение.

Надяваме се, че сте успели да настроите телефона си да търси, преди той да изчезне. В противен случай ще трябва да действате сами.

Как да активирате функцията „Намиране на устройство“ на вашия телефон

В новите телефони с Android, бързият достъп до услугата „Намиране на устройство“ е удобно разположен в приложението „Настройки“, но в някои случаи може да се наложи да изтеглите това приложение от магазина на Google Play и да го конфигурирате сами. Услугата за търсене се комбинира с услугите на Google за опростяване на търсенето на вашия телефон. Има само няколко опции, които трябва да активирате.

 • Отидете на настройките на вашия телефон.
 • Кликнете върху „Екран за сигурност и заключване“.
 • Кликнете върху Администриране на устройства.
 • Кликнете върху „Намери моето устройство“, така че в полето да се появи отметка.
 • Щракнете върху бутона за връщане в горния ляв ъгъл на екрана.
 • Натиснете отново бутона за връщане, за да се върнете към настройките.
 • Кликнете върху „Местоположение“ в „Настройки“.
 • Щракнете върху превключвателя до „Местоположение“ в горната част на екрана, за да активирате тази функция.
 • Щракнете върху Режим.
 • Щракнете върху "Висока точност", след това бутона "Назад" в горния ляв ъгъл.
 • Кликнете върху История на местоположенията в Google.
 • Кликнете върху превключвателя под историята на местоположенията, за да го включите.
 • Кликнете върху превключвателя до името на устройството си, за да го включите.

Търсете телефона си с Google

Ако телефонът ви се загуби, можете да намерите местоположението му, като влезете в профила си в Google от компютър или друг телефон.

 • Стартирайте уеб браузър от вашия телефон, таблет или компютър.
 • Отидете на android.com/find.
 • Ако е необходимо, въведете своя имейл адрес и парола. Ако сте задали проверка в две стъпки за профила си в Google, със сигурност трябва да завършите този процес.

С отворено „Find My Device“ ще имате три възможности.

 • Пуснете звук, така че да вдига шум (дори да е заглушен). Тази функция е полезна, ако картата показва, че телефонът е в рамките на слушалка, но просто не я виждате.
 • Блокиране на достъпа до главния екран, така че непознатите да не могат да го използват. Тази функция е полезна, ако телефонът ви преди това не е бил защитен с парола или със сензор за пръстови отпечатъци.
 • Можете напълно да заключите телефона си. Това е най-добрият вариант, ако знаете със сигурност, че не можете да го намерите.

Ако не можете да намерите телефона, който е включен с помощта на функцията Find My Device, най-вероятната причина за това е да изключите устройството си от Wi-Fi или мобилната мрежа. Важно е да продължите действията и веднага щом устройството установи тази връзка, то ще се появи на картата.

Можете да изтеглите приложението за проследяване. Google предлага няколко опции по ваш избор.

Ако не помните къде сте сложили телефона си, намерете го с Google Home.

Да загубите телефона си е много лесно, като го поставите някъде на уединено място и забравите къде го поставите. Това може да бъде разочароващо, ако дойде време да отидете на работа или просто се втурнете и тичате из къщата, за да го намерите.

Ако имате домашен високоговорител на Google, можете да използвате Google Assistant, за да търсите телефона си. Телефонът ви с Android трябва да е свързан със същия акаунт в Google като високоговорителя на Google, вие също трябва да свържете профила си в Google и да сигнализирате към Google Home чрез приложението Home, докато телефонът ви трябва да е включен и да има достъп до интернет чрез мобилни данни или wifi. Трябва да активирате функцията Find My Device за всеки Android телефон, който използвате.

Докато телефонът все още е включен и има непрекъснат достъп до Интернет, всичко, което трябва да направите, е да кажете „Google, намерете ми телефона“. Google ще „попита“ кое устройство искате да намерите. След това включете звънеца, дори ако телефонът ви е изключен. Благодарение на многопотребителската поддръжка на Google Home, всеки член на вашето семейство може да го използва, за да намери своите телефони, ако изведнъж го загуби.

Намерете телефона си чрез приложения на трети страни

Вградената опция на Google със сигурност е една от най-добрите опции, но има някои алтернативи на трети страни, които може да обмислите. По-долу са някои приложения на трети страни, за да намерите вашия телефон.

Семеен локатор

Life360 Family Locator е по същество GPS тракер за телефони, което е особено полезно за семействата. Членовете на вашето семейство са обединени в „кръга” на затворена група от хора, които искат да проследяват телефоните си в реално време. Участниците ще бъдат показани на онлайн картите в приложението като малки икони, така че да можете да видите къде се намират в момента.

Това приложение също ви позволява да разговаряте с хора от вашия кръг и да излъчвате времето и мястото на срещата. Ако телефонът от вашия кръг е изгубен или откраднат - приложението ще го проследи на картата.

Cerberus (Cerberus - приложение против кражба)

Приложение за локализиране на Cerberus. Той предлага огромен набор от функции за дистанционно управление, когато открие загубата или кражбата на вашия телефон. Можете да го блокирате, да осъществите повикване или да получите дистанционен достъп до камерата, както и да подадете силна аларма от телефона си, дори ако тя е била в безшумен режим в момента, в който сте я загубили.

Разширените функции ви позволяват да скриете Cerberus от любопитни очи, така че никой да не може да го открие, когато някой ви открадне телефона или го намери. Изгубеният телефон ще прехвърля данни чрез уебсайта на Cerberus или чрез SMS известие от друг телефон, на който е инсталирано приложението Cerberus.

Предложете противокражби

Приложението Prey Anti Theft се характеризира с това, че с една инсталация можете да защитите три различни устройства наведнъж. Имате възможност да подадете аларма от изгубен телефон, да направите екранни снимки, ако се използват и да заключите устройството, когато разберете, че то липсва.

След като инсталирате приложението, той ще ви преведе през серия от уроци, които обясняват как да използвате акаунт Prey за проследяване на телефона си. Самото приложение е безплатно и не изисква допълнителни покупки за достъп до висококачествени функции.

Загубен Android (Изгубен Android)

Загубеният Android ви позволява да имате отдалечен достъп до вашия липсващ телефон чрез уебсайта на приложението. Тук можете да изтриете поверителна информация, ако подозирате, че телефонът ви никога няма да се върне, или да изпращате съобщения до вашия телефон с надеждата, че някой ще го намери и върне.

Wheres My Droid ( Къде е дроидът ми ?)

Основните функции на приложението Where's My Droid ви дават възможност да извършите телефонно обаждане, ако не можете да го намерите или да намерите местоположението му чрез GPS в Google Maps. Използвайте парола, за да предотвратите неразрешени промени в приложенията на вашия Android телефон. Скритият режим не позволява на всеки, който намери телефона ви, да вижда входящи текстови съобщения. На екрана на устройството се появява „ВНИМАНИЕ !!!“, което предупреждава, че този телефон е изгубен или откраднат.

Про версията на приложението, за използването на която ще трябва да платите определена сума, ви позволява да изтриете поверителна информация от телефона и да използвате стационарен телефон за достъп до изгубената и дистанционно заключване на устройството.

Освен това можете да препратите пропуснатите повиквания на друг номер и да запишете текущия списък на всички обаждания, съобщения или снимки, направени от вашето устройство през този период от време.

заключение

Google Phone Tools Tools е най-добрият ви залог, ако вече сте завършили процеса на настройка за вашето ново закупено устройство. Това са функциите, които първо трябва да конфигурирате на телефона си. В крайна сметка тя ще съхранява вашите поверителни данни, които могат да станат известни на трети страни.

Разбира се, едно от предимствата на Android е свободата да персонализирате своя избор по своя преценка. Ако по някаква причина офертите на Google не са подходящи за вас, тогава трябва да помислите за опциите на трети страни, които посочихме по-горе, тъй като те включват някои интелигентни функции.

Ако телефонът ви е бил откраднат или намерен от неоторизирани хора и след това е нулиран към фабричните настройки, тогава няма да можете да разчитате на каквито и да е приложения или услуги, за да го намерите, тъй като при нулиране ще изтриете всички първоначални данни, акаунти или пароли, необходими за телефон за дистанционно търсене на Android.

Бъдете внимателни, когато откривате загуба или кражба на телефона си. Ако имате някакви притеснения по този въпрос, най-добре е предварително да настроите и тествате предпочитаната от вас система за проследяване, преди инцидента и да се свържете с полицията. Регистрирането на някои приложения може да изисква допълнителни усилия, но ще даде повече възможности за намиране на липсващия телефон.

Интересни Статии