Най-добрите Android игри на всички времена

В днешната селекция сме събрали 27 отлични игри на платформата Android. Списъкът включва както популярни новости, така и обичани класики, които не остаряват, години по-късно. Изтеглете някоя от тези игри на телефона или таблета си и скоро ще се чудите къде е минало толкова време.

Ако нямате неограничен мобилен интернет трафик, препоръчваме ви да активирате опцията „Автоматично актуализиране на приложения само чрез Wi-Fi“ в менюто с настройки на Google Play, тъй като някои актуализации са големи по обем и могат да изразходват много трафик.

Fortnite

Изтеглете Fortnite

Когато Fortnite се появи на Android след месеци изключително за iOS, за радост на играчите, това се превърна в истинско събитие в света на онлайн игрите. Мобилната версия ви позволява да получите достъп до една и съща кралска битка за 100 играчи, със същото ниво на визуално качество. Fortnite е може би най-популярната игра на Battle Royale от всички и това не е изненадващо, като се има предвид разнообразието от оръжия, изработка и постоянно пускани подобрения.

Ковчег: Преживяването еволюира

Изтеглете Ark: Survival Evolved

През юни 2015 г. Ark: Survival Evolved излезе в Steam ранен достъп до PC и Mac. Три години по-късно тя завладя не само PC и Mac, но и PS4, Xbox One и дори смартфони на iOS и Android. Това е една от най-модерните игри с отворен свят, които някога сме виждали на Android. Огромен обхват за изследвания, способността да се движите по суша, море и въздух и, разбира се, най-важното - повече от 80 динозаври, които можете да изучавате, укротявате, развъждате, возите ги и използвате в битки.

Ark: Survival Evolved ви позволява да създадете свое собствено убежище или да си сътрудничите с приятели онлайн като едно голямо племе. Можете да отключите редица оръжия, от примитивни копия до високотехнологични оръжия. Мобилната версия на Ark: Survival Evolved има интуитивни контроли за докосване, а времето за укротяване тук е много по-кратко, отколкото на компютри и конзоли, което значително опростява създаването на вашата собствена колекция от динозаври.

Играта осигурява платен абонамент Primal Pass, който осигурява достъп до най-добрите сървъри, ви позволява бързо да изравнявате и премахва реклами.

Pubg mobile

Изтеглете PUBG Mobile

PUBG Mobile е най-популярната игра на Battle Royale, която не се нуждае от въведение. Мобилната версия има уникална механика, която мнозина биха искали да видят прехвърлени в основната игра. По-специално, по време на плячката, полезните елементи и подобрения ще бъдат автоматично подбрани и оборудвани, което е идеално за онези, които са объркани от прекалено широкия избор на подобрения на оръжия, налични в PUBG.

Final Fantasy XV: Pocket Edition

Изтеглете Final Fantasy XV: Pocket Edition

В допълнение към оригиналния стил на декорация, мобилната игра има и сюжетен компонент, който идеално се вписва в конзолните игри. Final Fantasy XV: Pocket Edition е безплатен за изтегляне и предоставя безплатен достъп до първата глава, но ще трябва да платите за всяка от останалите девет глави в нея.

Приключението на Алто

Изтеглете приключението на Алто

Ако търсите прост, но забавен платформинг, не забравяйте да проверите Приключението на Алто. В играта вие поемате контрола над герой Алто, който се отправя на безкрайно приключение на сноуборд, пътувайки през невероятно детайлна и жизнена среда и прави смъртоносни скокове през бездни бездни.

Играта използва система за каскади с един бутон за удобен геймплей, но не е толкова проста, колкото изглежда. Докато се движите, скоростта ще се увеличава все по-бързо и по-бързо и ще ви бъде все по-трудно и по-трудно да избегнете настъпващите препятствия.

Рамка 2

Изтеглете Framed 2

Framed 2 е продължението на хита от 2014 г. Framed. Играта отново представя пъзели в стила на ноар комиксите, благодарение на които първата игра стана толкова популярна. Играчът е изправен пред задачата да пренареди комичните панели в този ред, за да помогне на вашия герой да отиде по-нататък в историята. Това се постига главно чрез опит и грешка, тъй като не винаги е ясно как всеки панел ще се отрази на цялостната сцена, но е много хубаво, когато най-накрая намерите решение на друга трудна задача. Вълнуващите пъзели добавят очарователен арт стил и динамичен сюжет.

Покемон върви

Изтеглете Pokémon Go

Нито един списък с най-добрите Android игри няма да бъде пълен без такова феноменално явление като Pokémon Go. Да, той загуби част от своята популярност след оглушителния си дебют през лятото на 2016 г., но благодарение на постоянните актуализации, той все още остава интересна, свежа игра. Основната характеристика на Pokémon Go е, че принуждава играчите да отидат на реални места в търсене на Pokémon, което разбира се е огромен плюс по отношение на здравословния начин на живот.

Джобно издание на Minecraft

Изтеглете Minecraft Pocket Edition

Друга Android игра, която ще се хареса както на малки, така и на големи деца, е Minecraft Pocket Edition, мобилната версия на Minecraft, популярна игра за компютри и конзоли. Този пясъчник с почти безкрайни възможности ви позволява не само да се забавлявате, но и да проявите творческите си способности.

Супер марио бягане

Изтеглете Super Mario Run

Първата игра Super Mario за мобилни устройства, нейната същност е същата като останалите игри в серията Mario - прескачайте препятствия, събирайте монети и избягвайте врагове. Има три режима, първият от тях е World Tour, познат на всички, които някога са играли Марио, тук трябва да преминете през нива в шест свята и след това да спасите принцесата от замъка на Боузър. Toad Rally е вторият режим, в който се опитвате да победите постиженията на други играчи. Третият режим, Kingdom Builder, ви позволява да създадете свое собствено царство, като изграждате сгради и добавяте декоративни елементи.

The sims mobile

Изтеглете SIMs Mobile

Адаптиран за мобилни платформи, симулатор в реалния живот, в който можете да създавате всякакви герои и да управлявате техния живот: купувайте у дома, изграждайте кариера, създавайте семейство, деца и т.н. Новата версия има подобрен редактор на символи, както и много модни дрехи.

Slither.io

Изтеглете Slither.io

Играта Slither.io е модерна разновидност на класическата „змия“, обичана от много собственици на телефони Nokia. В него трябва да избягвате змиите на други играчи и червените бариери, тъй като змията, която контролирате, ядейки топки, става по-дълга.

Кръстосан път

Изтеглете Crossy Road

Аркадна игра, вдъхновена от класическия пъзел Frogger. Процесът на играта е да се пресичат невредими улици, пълни с превозни средства и различни опасности. На пръв поглед не е толкова интересно, но просто трябва да започнете - и скоро няма да можете да се откъснете.

Тайнственото пътешествие на Лейтън

Изтеглете Layton's Mystery Journey

Играта без съмнение ще се превърне в безусловен хит за феновете на сериала за пъзели Nintendo 3DS Professor Layton. В историята играете като Катриел Лейтън, дъщерята на професор Лейтън, която търси изчезналия баща.

Mystery Journey на Layton има математически задачи, пъзели, игри с думи, оптични илюзии, плъзгащи се блокове и други - това е страхотна тренировка за вашия мозък.

Jetpack joyride

Изтеглете Jetpack Joyride

Jetpack Joyride е игра от категорията на вечната класика, която никога не изтича. Същността на този аркаден времеви убиец е да пътуваш на джетпак през безкраен свят, събирайки монети (с които можеш да купиш нови джетове, дрехи и други бонуси), докато избягваш ракети и препятствия. По време на играта се получават уникални възможности, например возене на гърба на дракон или птица, както и на пиратски кораб.

Думи с приятели

Изтеглете думи с приятели

Това е същият скраб, но със социален елемент, който ви позволява да играете срещу вашите приятели, произволни играчи или компютърна интелигентност. Думите с приятели отнемат време, търпение и може да изглеждат досадни на някои, но това осигурява отлична тренировка за вашата сива материя.

Растения срещу зомбита 2

Изтеглете Plants vs Zombies 2

Любима игра на жанра Tower Defense, в която трябва да съберете армия от растения и с негова помощ да предотвратите преминаването на орди от зомбита. Битките се водят в различни светове, докато напредвате през нивата, завършващи в битка с шефовете. Успехът на играта до голяма степен зависи от подбора на „бойци“, всеки от които има уникален механизъм за атака.

Тъпи начини да умреш 2

Изтеглете Dumb Ways to Die 2

Серията The Dumb Ways to Die е проста и пристрастяваща, с чудесна украса и забавни герои, които са склонни да умират по най-глупавите начини. Този път трябва да оцелеете на спортната арена, където опасността се чака на всеки етап.

Голяма кражба авто сан андреас

Изтеглете Grand Theft Auto San Andreas

Тази игра, първоначално разработена за конзоли и персонални компютри, е изненадващо лесна за игра на сензорния екран. Сюжетът на Сан Андреас разказва историята на Карл Джонсън, който живее в град, пълен с банди, наркотици и корупция. Над 70 часа геймплей включва пълния набор от щури забавления, присъщи на серията GTA: стрелба от различни оръжия, участие в афери на банди, кражба на коли, лодки, хеликоптери, самолети и много други.

Последен ден на Земята: оцеляване

Изтеглете Последния ден на Земята: Оцеляване

Играта със сигурност трябва да се хареса на феновете на The Walking Dead. Това е MMORPG, където основната задача е да оцелее възможно най-дълго в свят, пълен със зомбита, възникнал след смъртоносна вирусна пандемия. Можете да усъвършенствате уменията си за стратегия и оцеляване и да създавате все повече смъртоносни оръжия, преминавайки през изоставени военни бази и оцелели лагери в търсене на нови ресурси.

Асфалт 8: въздушен

Изтеглете Asphalt 8: Airborne

Нашият списък с Android игри няма да бъде пълен без добри състезателни игри, а Asphalt 8 е една от най-добрите по рода си. В него можете да избирате от над 190 мощни суперкари и да се състезавате по писти, разположени в различни части на света, от пустинята Невада до Токио.

Състезания по изкачване на хълм 2

Изтеглете Hill Climb Racing 2

Друга състезателна игра, но значително различна от Asphalt. Hill Climb Racing е забавно и динамично забавление, при което трябва да преодолеете суровите селски хълмове на SUV, трактори и подобни превозни средства, състезавайки се по скорост с други играчи. По време на състезанието можете да печелите и монети, които ще ви позволят да помпате колата си.

Войни крила

Изтеглете Крила на войната

Вълнуващ симулатор на военен самолет от Втората световна война, в който играчът ще участва в ожесточени въздушни битки срещу онлайн съперници. Играта има повече от 70 различни модели самолети.

Super Stickman Golf 3

Изтеглете Super Stickman Golf 3

Сега, в третото си издание, Super Stickman Golf е по-добър от всякога: нови полета, нови бонуси, нови режими на игра и нов режим на въртене. Всяко ниво в играта е внимателно обмислено и ви кара да търсите иновативни решения за забиване на топката в дупката.

Bejeweled блиц

Изтеглете Bejeweled Blitz

Bejeweled е класически пъзел три в едно, но с ежедневни предизвикателства, класации, артикули за промоция, специални скъпоценни камъни и други. Основното предимство на тази игра е, че не изисква много време - можете да я стартирате и играете по всяко време, когато имате свободно време. Интеграцията с Facebook ви позволява да каните приятели от социалната мрежа в Bejeweled Blitz.

Candy Crush Saga

Изтеглете Candy Crush Saga

По едно време Candy Crush беше една от най-популярните мобилни игри. Но и до днес тя остава любимата игра на милиони потребители. Това също е пъзел игра, подобна на Bejeweled Blitz, но тя е предназначена основно за преминаване на нива.

Сблъсък на кланове

Изтеглете Clash of Clans

В стратегията Clash of Clans трябва да изградите и подобрите село, да управлявате живота на собствения си клан и след това да участвате в епични битки с други играчи. Играта съдържа и сюжет, който е по-интересен, отколкото изглежда на пръв поглед.

Лоши прасенца

Изтеглете Bad Piggies

Bad Piggies е страничен продукт на Angry Birds, друг класически франчайз за игра, но вместо птици, прасетата са главните герои тук. За да завършите нивата, трябва да изградите гениални самолети от импровизирани материали, както и да изпълнявате странични задачи.

Каква игра според вас липсва в този списък? Пишете за това в коментарите.

Интересни Статии