Начини за поправяне на грешка 633 при свързване към Интернет в Windows

Когато се свързвате с интернет чрез лаптоп или персонален компютър и USB модем, потребителите могат да видят грешка 633 и съобщение за проблеми с връзката. Най-често такова съобщение може да се види при използване на мобилен модем 3G / 4G / LTE. Каква е причината за появата на такъв проблем и как да коригирате грешка 633 в Windows, ще опишем в тази статия. Тъй като може да има няколко причини и решения, препоръчваме да ги използвате една по една.

Какво задейства появата на грешка 633

Когато свързвате USB модем, системата резервира конкретен порт за него и впоследствие го използва изключително за достъп до мрежата. Ако някоя програма има собствени настройки на портове, които се използват по подразбиране или са били използвани по-рано, когато се опитвате да се свържете с мрежата от тази програма, може да получите грешка 633. В случай, че се свържете от папката Network Connections и се опитате да се свържете се оказа неуспешен, Windows може да разпознае необходимия порт като вече зает и повторното използване на връзката също ще предизвика грешка 633.

Какво да направите, ако грешка 633 не ви позволява да се свържете с интернет

  1. Ако използвате мобилен модем, свързан към компютъра чрез USB, след като се появи грешка, опитайте да го превключите на друг порт, без да изключвате компютъра или рестартирате системата. Когато се опитате да се свържете отново, системата ще открие модема като ново устройство, ще инсталира отново драйвера и съответно ще му присвои нов порт за достъп до мрежата.
  1. Затворете всички програми, които могат да използват мрежова връзка. Това могат да бъдат мениджъри на изтегляния, торент клиенти, браузъри, незабавни месинджъри, програми за синхронизация и т.н. След това опитайте да се свържете отново. Най-вероятно проблемът възниква поради опити на определена програма да използва порт, различен от този, използван от модема.
  1. Стартирайте Windows в безопасен режим (за целта задръжте клавиша F8, преди да стартирате системата, когато включите компютъра). След стартиране на системата отворете „Добавяне или премахване на програми“ и премахнете всички системни компоненти, които са свързани с вашия модем. Рестартирайте компютъра и инсталирайте отново драйверите и програмите, необходими за използване на модема. Системата ще назначи нов порт на модема и отново конфигурира всички компоненти.

Интересни Статии