Какво да направите, ако Apex Legends се срине без грешка

Apex Legends е най-новата игра Battle Royale от Respawn Entertainment, бившите създатели на поредицата Call of Duty. Това е римейк на научнофантастичния стрелец на мрежата Titanfall. Въпреки че играта като цяло е стабилна, някои играчи се оплакват от сривове в Apex Legends, въпреки че няма съобщение за грешка. Това е доста трудно да се реши, тъй като за разлика от общата грешка 104, няма начин да се определи истинският източник на проблема.

Представителите на Respawn Entertainment все още не са коментирали тази ситуация, а дискусията на официалните форуми за възможните причини за полетите отнема почти 50 страници. Забелязано е, че внезапното прекратяване на играта се случва обикновено в PC версията. Също така, очевидно, това може да се случи както по време на играта, така и в менюто или при зареждане.

Как да поправим сривовете без грешка?

Вече има много дискусии на различни форуми и социални мрежи, където се предлагат предложения за начини за решаване на тази грешка. Струва си да се предупреди, че нито един от тях не гарантира успех във всеки конкретен случай, така че ако не успеете с един метод, трябва да преминете към другия.

Често връщането на Windows 10 до версия 1703 помага, тъй като по-новите версии, в частност версия 1709, често имат конфликти с играта Apex Legends.

Ако повредата доведе до син екран, извършете пълна преинсталация на драйверите за видеоадаптер (като предварително деинсталирате текущите драйвери).

Понякога се получава срив поради проблеми с кеша на Origin. За да изчистите кеша на Origin, създайте .bat файл, копирайте този текст в него и стартирайте файла:

taskkill / F / IM Origin.exe

taskkill / F / IM OriginClientService.exe

taskkill / F / IM OriginWebHelperService.exe

pushd “C: \ ProgramData \ Origin \” || изход / В 1

за / D %% D в ("*") направи (

ако / не съм „%% ~ nxD“ == “LocalContent“ rd / S / Q „%% ~ D“

)

за %% F в ("*") направи (

del „%% ~ F“

)

Превърта стека

rmdir / s / q „C: \ Потребители \ INSERTYOURUSERNAMEHERE \ AppData \ Roaming \ Origin“

rmdir / s / q „C: \ Потребители \ INSERTYOURUSERNAMEHERE \ AppData \ Local \ Origin“

изключване / r / t 0

Преди да започнете, запазете всички важни данни, тъй като последната команда рестартира компютъра.

Стартирането на Apex Legends в тренировъчен режим помогна на някои играчи да избегнат катастрофи. Можете да играете за няколко секунди в тренировъчния режим и едва след това да преминете към битката.

Ако звукът е изкривен, последван от замразяване, проверете смесителя за силата на звука на Windows, там трябва да се инсталира само едно активно аудио устройство.

Понякога нулирането на графичните настройки работи, тъй като някои играчи претърпяха срив именно поради грешка в менюто с настройки.

Ако също сте имали чести сривове в Apex Legends, споделете в коментарите кой метод е помогнал във вашата ситуация.

Интересни Статии