Как да видите затворен акаунт на VK 2018?

Днес на интернет сигурността се отделя максимално внимание от разработчиците на сайтове и браузъри. Независимо от това, хакерите също стават по-умни и намират дупки в сигурността, като проникват в потребителските системи или крадат техните данни. Запазването на информация се превръща в ключова задача пред сайтовете, съдържащи лични потребителски данни. Струва си да се обмисли къде са най-личните данни за потребителя? В банки, финансови системи и социални мрежи. Къде е най-лесният начин да получите информация за потребителите? Хакването на банките е трудно и в социалните мрежи достъпът до данни е почти безпрепятствен.

VKontakte отдавна обмисля как да защити потребителите, но се страхуваха да предприемат драстични мерки. Наказателните дела са тласнати за въвеждане на закрити сметки. Вероятно вече всички чуха как полицията идва за репост от изображения и видеоклипове с антипатриотични лозунги. Всъщност това е често срещана практика на специалните служби, те наблюдават хората чрез социалните мрежи. Потребителите публикуват доброволно информация за своето местоположение, имот и мироглед.

Същността на затворените акаунти е да се попречи на гостите да имат достъп до информация на страницата. Можете да затворите снимки, публикации на стената, данни за лицата, които връщат записа. С повишена сигурност животът се усложнява не само за властите, но и за обикновените хора. Мнозина биха искали да видят записите на познати, идоли, приятели, роднини и др. Мога ли да видя информация за затворени акаунти? Разбира се, че можете, но не толкова просто.

Какво представлява функцията затворен профил?

Изстрелването на режима стана в последния летен ден. Сега всеки потребител на социална мрежа може да отиде в настройките и да зададе ограничение за преглед на информация от страницата. Сега можете да зададете опцията „Затворен“ в елемента „Тип на профила“. Веднага след като потребителят постави страницата в затворен режим, по-голямата част от информацията престава да се показва на гостите. Приятелите все още могат да преглеждат страницата и да добавят публикации към емисията. Гостът ще вижда в профила само името, аватара и бутоните за добавяне към приятели, изпращане на съобщения.

Това изобщо не е задължителна функция, всеки сам решава да го включи или не. Много потребители предпочитат да се предпазят от проследяване от специални услуги и включват затворен акаунт.

Реални начини да видите частен профил

Въпросът веднага става какво да направите, ако искате да видите затворен профил? Естествено, не всички гости на страницата във ВК са недоброжелатели. Как да преодолеем бариерата и все пак да получите достъп до данните на страницата?

Добави към приятели

Най-лесният и най-ефективен начин да получите достъп е просто да попитате приятели като потребител. Ако има някаква връзка между хората, най-вероятно потребителят ще одобри заявката. Щом се появи в списъка с приятели, на страницата ще се появи съдържание вместо „Това е затворен профил“. Вярно е, че няма да можете да виждате отделни снимки и видеоклипове, които имат строги настройки за поверителност.

Ясно е, че методът не работи във всички случаи, защото понякога искате да видите страницата на човека, с когото връзката е обтегната. Първо, не искам да го добавя като приятел, и второ, малко вероятно е потребителят да потвърди заявката.

Решението е доста просто - създайте друга страница и поставете няколко снимки от интернет. Особено бързо потвърдете заявката, когато добавите приятели от противоположния пол. Не си струва да правите снимки, които са твърде красиви; човек може да подозира, че нещо не е наред. Преди да добавите към приятели, трябва да попълните въпросник.

Какво ще кажете за общ приятел?

Можете да получите достъп до затворения от настройките акаунт чрез страницата на общ приятел. Идеалното решение е да поискате да видите страницата през профила на приятел, който вече е в приятелите на целевата страница. Лесно е да поискате да видите страницата и най-вероятно те няма да откажат заявката, но методът има важен недостатък. Човек ще попита защо имате нужда от това. Това е сравнително интимна молба, която приятел ще приеме само когато разбере причините за заявителя. Не винаги е възможно да поверите мотивите си на приятел.

Вижте профила с човека, на когото принадлежи

За да работи методът, трябва да имате доверителни отношения със собственика на акаунта. Остава само да поискате среща и случайно да поискате телефон или просто да го вземете, когато човек напусне. Най-добрият начин да видите съдържанието на акаунта си е да го направите по игрив начин, сякаш се шегувате. Важно е да се разбере, че човек може да приеме това с враждебност. Методът е особено ефективен, ако искате да видите профила на вашата приятелка, гадже.

Хакване през фишинг сайт

Доста сложен метод за изпълнение, но и сравнително ефективен. Същността му е проста:

  1. Направете сайт, чийто дизайн е напълно съобразен с VK. Препоръчително е да направите подобна връзка.

  2. Примамвайте потребителя към него. Начинът как да направите това, трябва да изберете сами. Можете да препратите връзката по пощата, да я замените на компютъра по време на пътуване, за да посетите.
  3. Конфигурира получаване на потребителско име и парола от потребителя.

Днес има много сайтове за измама, които уж предоставят достъп до затворени страници. Един от тях е regvk.com. Молят да прехвърлят лични данни и да платят символична сума. В отговор сайтът трябва да предоставя информация от страницата. Както може би се досещате, нищо подобно не се случва. Всички такива уеб ресурси просто изпомпват пари от наивни потребители и нищо повече. След прехвърляне на достъп до вашата страница, човек няма да има проблеми, може да открадне данни от него или да използва страницата за рекламни пощенски съобщения.

Наемете хакер

Днес е лесно да намерите реклами в мрежата, в които „хакерите“ предлагат различни услуги за хакване на социални мрежи. Не може да се каже, че никой от тях не може да направи това. Има истински хакери, които могат да хакнат страници, но броят им е малък. В същото време целенасоченото хакване е доста скъпо и клиентът трябва да знае основна информация за собственика на страницата. Използвайки такива услуги, с вероятност 95% от потребителя просто изневеряват. Нереалистично е да проверите хакерските възможности на хакера; отзивите могат да бъдат фалшифицирани.

Няма повече начини да видите частен профил; разработчиците на VKontakte се погрижиха за това. Ето защо тази система за сигурност е направена така, че да не може да бъде заобиколена твърде лесно. Искаме да се чувстваме сигурни, включително в затворен режим. За да видите съдържание, най-доброто е просто да добавите като приятел към потребителя и да не се примирявате. В крайни случаи просто трябва да създадете фалшива страница.

Интересни Статии