Как да увеличите FPS в Ark Survival Evolved

Ark Survival Evolved едва наскоро стана достъпен чрез Steam Early Access System и моментално се оказа много популярен сред потребителите на услугата. Играчите обичаха Ark Survival Evolved и написаха много положителни отзиви. Въпреки факта, че има много игри в жанра Survival, винаги е приятно да играете нещо специално, докато изследвате необятния свят. Независимо от това, добрите отзиви не биха могли да спасят играта от многобройни грешки и проблеми, например такива: ARK Survival Evolved срива или не се стартира, често се появяват „недостатъци“ на FPS и изоставания. Един от най-често срещаните проблеми е ниската честота на кадрите в ARK Survival Evolved и изостава по време на играта. Има ли начин да се реши този проблем и да се подобри производителността на ARK? Ще ви зарадваме - има. Как да направите това, прочетете по-долу.

FPS Boost в Ark Survival Evoluved

След закупуването на играта, дори и в началото да няма проблеми и сривове, FPS в Ark Survival Evolved в някои ситуации наистина паднаха до критични стойности и достигнаха 15-20 кадъра в секунда. Решихме да тестваме производителността на играта и благодарение на някои промени в графичните настройки успяхме да отговорим на въпроса „как да увеличим FPS в Ark Survival Evolved“.

  • Първо инсталирайте най-новите лепенки. Разработчиците ежедневно подобряват играта и редовно публикуват лепенки. Сред тях има и такива, които увеличават производителността.
  • Уверете се, че най-новите драйвери за вашата NVidia или AMD графична карта са инсталирани.
  • Промяна и понижаване на графичните настройки. Променихме следните графични настройки, които ни помогнаха да увеличим FPS: намаляване или деактивиране на разстоянието на чертеж, размиване на движението, след обработка, детайли на небето, сянка и отражение на наземните обекти.
  • Ако имате видеоадаптер NVidia, опитайте следното: отворете „NVidia Control Panel“ => Управление на 3D настройки. Превъртете надолу списъка с настройки и намерете „Режим на управление на захранването“. Кликнете върху него и изберете „Предпочитан режим на максимална производителност“. Можете да зададете тази настройка като глобален параметър по подразбиране или да я зададете специално за процеса Ark Survival Evolved. Благодарение на тази стъпка успяхме да увеличим FPS от 15-25 на 30-40.

Както и да е, винаги трябва да имате предвид една проста мисъл - играта все още е на етап тестване с алфа и в сравнение с други, тя вече показва добра производителност и графика.

Интересни Статии