Как да свържете PS4 контролер към Mac и да го използвате за игри

Mac компютрите на Apple са известни с отличната си съвместимост с игри от доста време. С появата на Steam за Mac геймърите, които предпочитат компютрите на Apple пред Windows устройства, трябва да получат още по-добри игрови изживявания.

Независимо от това, за стрелци от първо лице, спортни и приключенски игри е много по-удобно да се използват игрови контролери, отколкото куп клавиатура + мишка. Затова е логично геймърите, използващи компютри с Mac, да търсят начини да свържат контролери към устройството си и да ги накарат да работят, докато играят игри.

Всъщност, ако говорим за контролера от конзолата PS4, тогава няма проблем в свързването му с компютри с Mac. Можете да го проверите в действие в игрите на Batman: Arkham City, Borderlands 2 и много други. За да свържете PS4 джойстика към вашето Mac устройство, изпълнете следните прости стъпки:

Bluetooth връзка

Стъпка 1: Отворете програмата System Preferences на вашия компютър.

Стъпка 2: Отворете Bluetooth елемента.

Стъпка 3: Включете функцията Bluetooth.

Стъпка 4: Щом Bluetooth е включен на вашия компютър, задръжте едновременно клавишите Playstation и Share на контролера и задръжте, докато индикаторът на джойстика мига.

Стъпка 5: След няколко секунди вашият PS4 контролер ще бъде открит от компютъра и ще се появи в списъка на наличните устройства в отвореното меню за настройки на Bluetooth.

Стъпка 6: Изберете вашия безжичен контролер на компютъра и щракнете върху бутона Create Pair. Ако системата покаже прозорец с искане за парола, въведете ПИН код "0000".

Вашият джойстик вече е свързан с вашия Mac и можете да започнете да го използвате.

В допълнение към безжичната връзка можете да използвате USB кабел за свързване.

Интересни Статии