Как да проверите текста за грешки с помощта на онлайн услуги?

Днес има само огромен брой хора, които работят онлайн: офис работниците все повече се преместват от офиси в дома си за отдалечен тип работа, младите хора, разочаровани на пазара на труда, започват кариерата си като копирайтъри на свободна практика и т.н. Милиони компютърни потребители седят и чукат по клавиатурата, пишещи най-различни текстове по различни теми.

И какво обединява всички тези хора? И фактът, че всички ние не сме перфектни. Можем да правим грешки и вероятно най-често правим грешки в текста. Няма значение колко години сте ходили на училище или колко дълго сте завършили университет, колеж или колеж. Винаги ще правим грешки в текста и това е абсолютно нормално, но въпреки това е необходимо да се извърши проверка на правописа, особено ако пишете някакъв текст за продажба.

И така, какво да правя в този случай? Може би има някакъв вид проверка на правописа онлайн или някакъв друг метод, който извършва корекция на грешки? Не седите с часове над текст с дебел обем на Правописния речник. Не, този процес ще отнеме много време, а времето в съвременния свят е най-ценният ресурс. Може би има някаква проверка на правописа или можете да проверите правописа в сайт, който е онлайн?

За програмите. Да, можете да намерите такъв. В някои случаи можете да намерите специални услуги, които предоставят своите услуги за онлайн проверка на правописа под формата на самостоятелни комунални услуги. Но те трябва да бъдат инсталирани на вашия компютър и след това да се забърквате, както при всяко друго приложение: всеки път, когато го стартирате, го актуализирайте от време на време, а също така често такива помощни програми работят доста слабо.

Проверката на правописа онлайн е точно това, от което се нуждаете. Невероятно удобно е. След като напишете текста, просто го копирайте в клипборда, след това отидете на предпочитания от вас сайт, който провежда онлайн проверка на правописа, и кликнете върху бутона, за да започнете да проверявате написаното. След определен период текстът ще бъде проверен и ще ви бъде даден резултат, в който ще бъдат посочени грешки.

Виждате ли? Не е нужно да следвате нищо, просто пуснете текста на избрания сайт и той ще свърши цялата мръсна работа за вас, т.е. проверка на правописа и пунктуация. Сега нека обсъдим малко по-различна тема. В Интернет има буквално стотици различни ресурси, за които онлайн правописа е популярна функция сред потребителите.

Но кои да избера? Влизайки в търсачката като Yandex или Google, заявката „проверка на правописа онлайн“ или, например, „проверка на правописа в даден сайт“, получаваме около милион връзки към различни ресурси. В тази статия ще ви предложим списък с петте най-удобни, според нас, услуги, които извършват такава работа като проверка на правописа онлайн:

  • //orfogrammka.ru
  • //text.ru/spelling
  • //advego.ru/text/top/
  • //languagetool.org/ru/
  • //5-ege.ru/proverit-orfografiyu-onlajn/

Интересни Статии