Как да премахнете актуализиращите файлове в Windows 10?

Има огромен брой документирани случаи, при които са възникнали проблеми в Windows Update и той не е могъл да актуализира компонентите на операционната система, използвайки изтеглени преди това файлове. Може би вие сами сте се сблъскали с такъв проблем.

Какво да правим в този случай? Всичко е съвсем просто: трябва да премахнете актуализираните файлове и файлове, свързани с тях, и след това да повторите изтеглянето и инсталирането на актуализации за системата. Звучи сложно, но всъщност - всичко е просто. Така че, трябва да направите следното:

 • изтрийте съдържанието на папката Temp;
 • Изтрийте съдържанието на папката SoftwareDistribution
 • Изтрийте XML файлове
 • нулирайте папката CatRoot2.

Да започнем в ред. Натиснете клавишната комбинация Windows + R на клавиатурата, за да отворите програмата Run. След това въведете стойността "% Temp%" (без кавички) в празен ред и натиснете Enter, след което едноименната папка ще се отвори пред вас. Сега натиснете CTRL + A, за да маркирате цялото съдържание на папката, след това натиснете SHIFT + DELETE, за да изтриете файлове, без да ги поставяте в кошчето.

Сега нека влезем в папката SoftwareDistribution. Всичко е малко по-сложно с него, тъй като ще трябва да направите нещо, преди да изтриете съдържанието му. Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)". Щом конзолата се отвори пред вас, изпълнете следните две команди в нея:

 • нетно спиране wuauserv
 • нетните стоп битове

Не затваряйте командния ред, тъй като ще ни е нужен в бъдеще. Сега отидете в директорията C: \ Windows \ SoftwareDistribution и изтрийте цялото му съдържание. Алтернативен метод е да преименувате папката SoftwareDistribution в SoftwareDistribution.old. Какво да правите зависи от вас.

Отново се връщаме към командния ред и въвеждаме следните две команди:

 • нетен старт wuauserv
 • нетни стартови битове

Сега да преминем към изтриване на XML файловете. Тези файлове съдържат списъци на всички изтеглени файлове за актуализация, които са поставени на опашка за изтегляне. Натиснете Windows + R, за да извикате Run. Въведете директория C: \ Windows \ WinSxS \ на празен ред и натиснете Enter. Използвайте вградената търсачка на Explorer и намерете всички XML файлове с чакащия суфикс. Изтрийте ги и рестартирайте компютъра.

И последното нещо, което трябва да направите, е да нулирате и изчистите папката CatRoot2. Обадете се отново на командния ред с права на администратор и изпълнете следните две команди в него:

 • net stop cryptsvc
 • md% systemroot% \ system32 \ catroot2.old
 • xcopy% systemroot% \ system32 \ catroot2% systemroot% \ system32 \ catroot2.old / s

Сега кликнете върху директорията C: \ Windows \ Windows \ System32 \ catroot2 и изтрийте нейното съдържание. След като почистите папката, въведете командния старт cryptsvc в командния ред. В този случай папката CatRoot2 може да се счита за завършена. Рестартираме компютъра и се опитваме да завършим процеса на актуализация на нашата операционна система. Ако сте имали проблеми с актуализиращите файлове за Windows - те трябваше да бъдат разрешени.

Интересни Статии