Как да поправите "Не можах да установя връзка" в Skype?

Някои потребители могат да срещнат грешка „Неуспешна връзка“ в Skype. Това съобщение се появява на екрана за разрешение на потребителя. Подобна грешка може да възникне, ако Skype не получи отговор от официалните сървъри при проверка на данните ви за вход.

Причини за грешка

Такъв проблем може да възникне по различни причини:

  • на компютъра на потребителя е инсталирана остаряла версия на Skype;
  • проблеми с мрежовата връзка или нейните параметри;
  • една грешка в работата на Skype;
  • Системната защитна стена блокира Skype
  • В момента Skype сървърите срещат трудности и не са достъпни;

начини за решаване на

Метод номер 1 Инсталирайте най-новата версия на Skype

За да започнете, трябва да се уверите, че най-новата версия на Skype е инсталирана на вашия компютър. Да, някои потребители предпочитат да изтеглят гумата с актуализации на софтуера по една или друга причина, но това може да доведе до различни неприятни ситуации. Грешката „Не можа да се установи връзка“ в Skype може да е просто една от тях. Следвайте тази връзка към официалния уебсайт на програмата и изтеглете инсталатора. Преди да инсталирате новата версия, не забравяйте да премахнете старата версия от вашия компютър.

Метод номер 2 Проверете защитната стена

Има вероятност грешката „Свързване неуспешна“ да е възникнала поради блокирането на Skype от защитната стена на вашата операционна система. Първо трябва да опитате да изключите защитната стена и след това да опитате да влезете в Skype. Ако грешката изчезна и вие обикновено влезете в програмата с помощта на вашите данни, тогава очевидно проблемът беше защитната стена. Така че, за да не поддържате защитната стена постоянно изключена (това е много лоша идея), трябва да създадете входящо и изходящо правило за Skype, така че връзките, които създава, да не бъдат блокирани. След това грешката „Не може да се установи връзка“ в Skype ще бъде поправена.

Метод номер 3 Нулиране на Internet Explorer

В някои случаи неправилните настройки на Internet Explorer могат да доведат до такива проблеми. Може да попитате: какво общо има Internet Explorer със Skype? Е, мнозина не знаят това, но Internet Explorer е изключително важен компонент на операционната система Windows, неправилната настройка на която може да доведе до много катастрофални резултати. Например, някои мрежови функции на различни програми могат да спрат и напълно да спрат да работят нормално. Затова опитайте да отворите Internet Explorer и да възстановите настройките му до стойности по подразбиране. След като направите това, върнете се към Skype и проверете дали грешката „Връзката не е успешна“ е била отстранена.

Метод №4 Изтриване на конкретни файлове

Следният метод ще изисква да премахнете два важни конфигурационни файла от вашия компютър: shared.lck и shared.xml. И двете могат да бъдат намерени в директорията% appdata% \ Skype \. Най-бързият начин за отваряне на това местоположение на компютър е с помощната програма Run. Направете следното:

  • натиснете Windows + R;
  • напишете в празния ред на помощната програма% appdata% \ Skype \;
  • натиснете Enter.

След като сте в желаната папка, намерете файловете и ги изтрийте завинаги с CTRL + SHIFT + DELETE. След като се отървете от файловете, рестартирайте компютъра и опитайте отново да влезете в акаунта си в Skype. Грешката „Неуспешно установяване на връзка“ трябва да бъде фиксирана.

Метод №5 Изчакване за решение на проблема

Може също така да се случи, че в момента сървърите на Skype наистина изпитват известни затруднения. Следвайте тази връзка и проверете дали Skype услугите работят правилно. Ако видите, че наистина има проблеми, тогава просто трябва да изчакате ситуацията да бъде разрешена от разработчиците, след което грешката „Не може да се установи връзка“ в Skype ще се реши сама.

Интересни Статии