Как да поправите грешката "Отказ за достъп до указания път или файл на устройството"?

Може да получите съобщението „Достъпът до посоченото устройство или файл е отказан“, ако стартирате приложението или преместите файлове в желаната директория. Провалът е причинен от следните причини:

  • няма разрешения за извършване на операцията;
  • блокиращи операции от антивирус или ОС.

Методи за решение „Достъпът до указаното устройство или път е отказан“

Проблемът е решен по следните начини:

  1. Деактивирайте антивирусен софтуер . Това се отнася не само за антивирус на трети страни, но и за Windows Defender на пълен работен ден. В изключителни случаи деинсталирайте антивирусната програма.
  2. Активирайте правата за стартиране на приложението . Щракнете с десния бутон на мишката върху програмата за стартиране на проблеми (файл, завършващ с .exe) и продължете по пътя: "Properties" => "Security" => "Advanced" => "Собственик" и се задайте като собственик на файла. В резултат на това името „Вашият собственик“ трябва да показва името на вашия акаунт в ОС.
  3. Отключете файла . Започваме по същия начин като предишния метод. В прозореца „Свойства“ погледнете надолу и ако бутонът „Отключи“ е активен там, щракнете върху него. Потвърдете промяната, като кликнете върху „Приложи“ и „ОК“. След това известието „Достъпът до посоченото устройство или файл е отказан“ няма да попречи на стартирането на програмата.

Интересни Статии