Как да поправите грешката на файла mss32.dll?

Файлът mss32.dll е библиотека с динамични връзки, която може да се използва от различни програми на вашия компютър едновременно. Самият файл mss32.dll принадлежи на звуков софтуер, наречен Miles Sound System . Както можете да забележите, този файл дори има съответното съкращение, което показва участие в този софтуер.

Miles Sound System се използва най-вече в различни игри, както напълно нови, така и доста остарели. Можете доста често да видите приложеното по-долу лого на този софтуер.

В какви случаи можете да наблюдавате грешка с отсъствието на mss32.dll ? Например, можете да го видите, когато стартирате операционната си система (макар и много рядко), когато стартирате различни приложения и игри. Възможно е дори да го наблюдавате, като използвате определени инструменти и функции на приложението.

Въпреки това, повечето потребители все още срещат грешката mss32.dll именно когато се опитват да стартират различни видео игри. В съобщението за грешка с файла mss32.dll можете да намерите следното:

„Неуспешно стартиране *************. Липсва задължителен компонент mss32.dll. Моля, инсталирайте отново **************. “

или

„Това приложение не се стартира, тъй като mss32.dll не бе намерен. Преинсталирането на приложението може да отстрани проблема.

или всяко друго съобщение, което показва липсата на файла, необходим за стартиране.

Сега, след като разбрахме собствеността на файла mss32.dll, нека разгледаме причините за грешката с него. Причините за тази грешка са напълно типични за всички такива файлове. Нека да ги разгледаме.

Причини за mss32.dll грешка

 • Вероятно причината за грешката е самият потребител. Може да не сте изтрили умишлено файла mss32.dll . Това може да се случи по време на някакво почистване или нещо подобно.
 • Различни вируси и злонамерен софтуер могат да заразят, повредят или дори да изтрият файла mss32.dll
 • Записите за този файл в системния регистър на Windows може да са повредени или променени.
 • Друга програма, която беше инсталирана по-рано, преди грешката да може по някакъв начин да премахне, промени или изтрие файла mss32.dll.
 • Вашият антивирус или защитна стена на Windows (защитна стена) може да е блокирал този файл по погрешка. Антивирусът дори би могъл да се отърве от него, като го обърка за заразен елемент, троян или вирус.
 • Повредените сектори на вашия твърд диск или различни грешки във файловата система може да са причина за проблемите с файла mss32.dll
 • Този файл може да бъде повреден, ако компютърът ви внезапно се изключи.

Сега, след като се запознаете с причините за грешката с файла mss32.dll, нека разгледаме възможните методи за решаване на този проблем.

Методи за решаване на грешката с липсващия mss32.dll

Метод №1 Възстановете файла mss32.dll

Ако се оказа, че сте изтрили случайно този файл, тогава в този случай си струва да проверите вашата кошница. Възможно е още да не сте го почистили В този случай просто възстановете този файл и проблемът ще трябва да бъде решен сам.

Метод №2 Преинсталиране на приложението

Опитайте да инсталирате отново приложението, което използвате, което използва тази звукова библиотека. Възможно е по време на инсталацията нещо да се е объркало и файлът mss32.dll да е бил повреден или да не е инсталиран изобщо.

Метод №3 Проверка на кеша на играта

Ако вашата игра с проблема е на Steam, тогава можете да проверите кеша. За целта направете следното:

 • Отидете в библиотеката на вашите Steam игри.
 • Намерете неизправна игра.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Свойства“.
 • След това отидете на раздела „Локални файлове“.
 • Кликнете върху бутона „Проверка на целостта на кеша ...“.
 • Целият процес може да отнеме много време. Всичко зависи от теглото на играта, която се тества.

В края на сканирането Steam ще изтегли всички файлове, които провалят сканирането. Те също могат да включват mss32.dll.

Метод 4 Фиксиране на системния регистър на Windows

Както бе споменато в причините, вероятно вашият регистър, или по-скоро записите, свързани с файла mss32.dll, са били повредени или по някакъв начин променени.

За да разрешите този проблем, на помощ ще ви помогнат специални комунални услуги. Можете да изтеглите програми като Reg Organizer или добре познатия CCleaner . Техният интерфейс е много прост, следователно дори потребител с минимален набор от компютърни умения може да ги използва. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите всеки от тях и да започнете работа.

Метод № 5 Сканиране на вашия компютър с антивирус

Ако причината за грешката с файла mss32.dll е вирусна инфекция, тогава е задължително да проверите компютъра си с антивирусен скенер. Просто е невъзможно да се опише начинът за извършване на сканиране, тъй като различни антивируси започват този процес по свой начин. Просто се задълбочете в настройките на вашия антивирусен софтуер и със сигурност ще откриете „Стартиране на сканиране“, „Сканиране на вашия компютър за вируси“ или нещо подобно.

След сканиране, антивирусът ще ви даде списък с намерените заразени файлове. След това "излекувайте" или изтрийте тези файлове. Ако самият mss32.dll се оказа заразеният файл, тогава ще трябва да инсталирате отново приложението, за да го възстановите.

Метод №6 Актуализиране на драйвери за аудио карти

Тъй като файлът mss32.dll е библиотека за звуков софтуер, актуализирането на драйверите за вашата звукова карта е добра идея.

За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Диспечер на устройства“ от контекстното меню .
 • Намерете вашата звукова карта в менюто, което се отваря.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Актуализиране на драйвери“.
 • След това кликнете върху „Действие“ и изберете „Актуализиране на хардуерна конфигурация“.

Затворете прозореца „Диспечер на устройства“ и опитайте да стартирате проблемното приложение.

Метод №7 Замяна на mss32.dll

Този метод не е най-надеждният, но понякога може да работи. Трябва да намерите този файл в Интернет или да го копирате от друг компютър (все пак е по-добре от друг компютър) и да го замените с повреден. След това трябва да го регистрирате. За целта направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (администратор)“.
 • В командния ред напишете regsvr32 / u mss32.dll, за да отмените стария файл, който е повреден.
 • След това въведете regsvr32 / i mss32.dll, за да регистрирате нов файл.

След операциите затворете командния ред. След това опитайте да стартирате отново неуспешната програма / игра.

Метод № 8 Започване на CHKDSK

Както е посочено в причините, проблемите с твърдия диск могат да доведат до подобен проблем с файла mss32.dll . Тук ще дойдете на помощ специална програма за проверка на твърдия диск за грешки във файловата система, която може да ги поправи - CHKDSK . За да го стартирате, направете следното:

 • Както в предишния параграф, отворете „Команден ред“.
 • След това напишете командата chkdsk в нея с: / f (C е секцията, която се проверява. Ако имате нужда от друга секция, посочете друга буква). Този процес може да отнеме много време, така че можете да се разсеете от нещо друго.

Ако нищо не се е променило след изпълнение на тази команда, тогава можете да проверите вашия твърд диск за лоши сектори с малко по-различна команда, която се различава от предишния само с една буква:

 • Въведете chkdsk в „Командния ред“ с: / r. Както при проверката на грешки, и този процес може да отнеме прилично време.

Рестартирайте компютъра и проверете за проблем. Ако тя остане, тогава е време да преминете към последния метод.

Метод №9 Възстановяване на системата

Един от най-ефективните начини за решаване на почти всеки проблем е възстановяване на системата. Това ще ви позволи да върнете системата си в определен момент, в който тя е била в повече или по-малко стабилно състояние.

За да възстановите системата, направете следното:

 • Отидете на Контролния панел. Това може да стане например, като щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете подходящия елемент от контекстното меню.
 • След това отидете на елемента „Възстановяване“.
 • Започнете процеса на възстановяване, като избирате необходимото време, за предпочитане по-ранна дата. За щастие Windows сам създава точки за възстановяване, но за бъдещето ще бъде добра идея да го направите сами.

Вашият компютър може да се рестартира по време на този процес, но това е нормално. След това проблемът ви с файла mss32.dll трябва да бъде отстранен, но ако грешката с него все още остава, тогава, за съжаление, ще трябва да инсталирате чист Windows.

Изтеглете и инсталирайте mss32.dll на компютър

 • За да започнете, изтеглете mss32.dll .
 • След това поставете изтегления файл в основната папка на играта, която сте опитали да стартирате.
 • Сега трябва да регистрирате този файл. За целта направете следното:
  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и въведете командата regsvr32 mss32.dll
  • Опитайте да рестартирате играта, която преди това се срине. Този път всичко трябва да бъде както трябва.

Интересни Статии