Как да поправите грешка 0xc0150004?

При стартиране на програми в Windows може да се покаже грешка 0xc0150004. Поради това приложението няма да се отвори, защото причината за проблема е липсата на системни файлове на ОС, необходими за този софтуер. Най-ефективно е да преинсталирате Windows и да инсталирате най-новите актуализации. Ако не искате да загубите информация на вашия компютър, опитайте следните методи, за да разрешите грешката.

Методи за решаване на грешка 0xc0150004

# 1: Преинсталиране на Microsoft Visual C ++ Redistributable

Най-често повредите на този пакет причиняват проблем. Изтрийте го: „Контролен панел“ => „Програми и функции“, намерете реда Microsoft Visual C ++ и кликнете върху „Изтриване“. След рестартиране на ОС изтеглете и инсталирайте най-новата версия на пакета. Уверете се, че Windows Update няма актуализации за вашата система.

№ 2: търсене на липсващи системни файлове

Изпълнете командата SFC / scannow в команден ред. Това ще провери дали има всички необходими папки и файлове в папката на Windows. Ако нещо липсва, след проверка на помощната програма ще докладва това и ще създаде файл на C: \ windows \ Logs \ CBS \ CBS.log. Указва какво липсва в ОС. Вземете липсващите файлове (папки) и копирайте в правилните директории.

Друга възможност е да използвате програмата Process Monitor - въведете procmon.exe в лентата за търсене на Windows. В прозореца на стартиращата програма щракнете върху иконата на филтъра и след „RESET“ => „APPLY“ => „OK“. Отворете програмата, която причинява грешка 0xc0150004 и щракнете върху OK. Отидете на Process Monitor и получете информация за току-що срива: "File" => "Save" => "CSV формат". Този файл ще съдържа информация за компонента на ОС, който не беше достатъчен за стартиране на необходимата програма.

Интересни Статии