Как да поправите грешка 0xC004C003, причинявайки грешка при активиране на Microsoft Windows 10

29 юли бележи излизането на Windows 10, най-бързо разпространената операционна система до момента. Вместо да доставя ОС на клиентите чрез търговци на дребно и традиционна търговия на дребно, компанията предложи Windows 10 като актуализация на съществуващите операционни системи Windows 8 и Windows 7. Към днешна дата над 70 милиона потребители по целия свят успешно са надстроени до новата версия на Windows.

Някои потребители обаче имат по-малко късмет. По време на изтеглянето и инсталирането на актуализацията на Windows 10 възникват различни грешки. Например грешка 0xC004C003 стана доста често срещана, поради което не е възможно да се активира ОС.

Грешка 0xC004C003 се отнася до проблеми с активирането на Windows. Въпреки че повечето потребители, надграждащи се от предишните версии на Windows, не срещат тази грешка, потребителите, които прескачат процедурата за актуализиране като цяло и решават да инсталират операционната система, използвайки ISO файла, е много по-вероятно да срещнат грешката 0xC004C003. Когато бъдат помолени да въведат ключ при инсталирането на актуализацията, такива потребители са изправени пред факта, че ключовете им за Windows 7 и Windows 8.1 не работят в Windows 10. Веднага щом потребителите пропуснете процеса на актуализиране, не се генерира нито един ключ за тях.

Как да коригирате грешка в ключа за активиране 0xC004C003 на Windows 10

За потребители, които нямат лицензен ключ за Windows, веднага сме принудени да кажем - уви, господа, но за вас няма начин да заобиколите тази грешка. Поне засега.

Тази грешка засяга много хора, които имат лиценз за Windows. Служителите на Microsoft вече казаха, че грешката на ключа за активиране 0xC004C003 в Windows 10 е свързана с огромно натоварване на сървъра за активиране на Microsoft. По този начин огромен брой заявки доведоха до рестартиране на сървъра. Ако сте сигурни, че вашият ключ е истински, тогава наистина няма за какво да се притеснявате.

След като натоварването на сървъра намалее, ключът трябва да се активира автоматично. Някои потребители казаха, че трябва да изчакат 24-28 часа, преди автоматично да започне инсталирането на Windows 10.

Можете също да опитате ръчно да поискате активиране, като следвате прости стъпки по-долу:

  • Изпълнете командния ред като администратор
  • Напишете в реда: „slmgr.vbs / ato“ без кавички и натиснете „Enter“
  • Трябва да се появи хост на скрипт на Windows и да изпрати заявка за активиране на операционната система и след това да издаде състояние на активиране.

Струва си да опитате тази операция няколко пъти. След няколко опита някои потребители успяха успешно да активират Windows.

Интересни Статии