Как да поправите грешка 0xa00f4244?

Грешка 0xa00f4244 възниква за потребители, които са надстроени до Windows 10 и имат интегрирана или външна камера. В съобщението за грешка се казва следното:

Не мога да намеря камера.

Уверете се, че камерата е правилно свързана и инсталирана, че антивирусният софтуер не я блокира и драйверите на камерата не изискват актуализиране.

Ако имате нужда от код за грешка, ето го: 0xa00f4244

Нека сега разгледаме основните причини за този проблем.

Причини за грешка 0xa00f4244

Има доста голям брой причини за появата на грешка. Ето някои от тях:

  • Кабелът, свързващ камерата и дънната платка, може да се е повредил.
  • Антивирусните продукти блокираха камерата.
  • Доста остарели драйвери за камерата.

Сега нека опишем методите за разрешаване на тази ситуация.

Метод №1 Активиране на камерата

Доста често потребителите забравят да изпълняват напълно основни неща. Тези неща включват обичайното включване на тази много камера, особено с новоинсталираната операционна система. За да активирате камерата, направете следното:

  • Отидете в " Старт " и изберете " Настройки " или просто натиснете клавишната комбинация Win + I.
  • След това отидете на „ Поверителност “.
  • В левия прозорец изберете “ Камера ” и го включете.
  • Затворете този прозорец и стартирайте приложението Camera .

Когато камерата е била изключена първоначално, проблемът ви е трябвало да бъде разрешен. Ако не, вижте следния параграф.

Метод №2 Промяна на настройките на антивирус

Понякога антивирусната защита блокира нещо по обективни или предубедени причини. Възможно е именно вашата камера да е попаднала под такава брава.

Просто отидете на настройките си на антивирусен софтуер и вижте списъка с блокирани приложения. Ако вашият антивирус няма такава функция, просто го деактивирайте и вижте дали грешка 0xa00f4244 все още остава .

Метод №3 Актуализиране на драйвери

С напълно чиста, току-що инсталирана система, естествено трябва да инсталирате нови драйвери за вашата камера. Няма значение каква е вашата камера. Всички изискват набор от специфични драйвери.

  • Ако използвате интегрирана (вградена) камера, ще трябва да потърсите необходимите драйвери на уебсайта на производителя на устройството. Можете също да отидете до Диспечер на устройства и да актуализирате камерата от там.
  • Ако използвате външна камера, тогава също трябва да отидете до диспечера на устройства . Всичко е подобно на горния параграф.

Струва си да се каже, че за да актуализирате по този начин се нуждаете от интернет връзка.

Метод №4 се връща към Windows 8.1 или 7

Този артикул е само за потребители на Windows 10 . Има такава възможност камерата ви да е просто несъвместима с операционната система Windows 10 . Това важи особено за по-старите външни камери.

Просто се върнете към предишните версии на Windows и ще се отървете от грешка 0xa00f4244 .

Интересни Статии