Как да поправите грешка 0x85050041 на Windows 10?

Грешка 0x85050041 е сигнал, че приложението за поща, вградено в операционната система, не е синхронизирано и не е свързано с необходимите сървъри, за да изпълни задачата си. Има няколко причини, поради които тази грешка може да възникне, но почти всички те показват проблем с връзката между вашия компютър и сървъра.

Ако проблемът е от страната на вашия доставчик на електронна поща, ще трябва да изчакате, докато той реши. Ако обаче проблемът за грешка 0x85050041 е на ваша страна, тогава можете да опитате да направите малък списък с решения, например да изключите антивируса, да добавите отново имейл акаунта си, да рестартирате рутера и други.

Заслужава да се отбележи, че вграденото приложение за управление на електронна поща има един сериозен недостатък: когато се появи някаква грешка, тя не предоставя подходяща информация за нея, което принуждава потребителите да се скитат из Интернет в търсене на решения много по-дълго. Въпреки че приложения като Outlook, Thunderbird и Windows Live Mail нямат проблеми с това.

Решения за код на грешка 0x85050041 в Windows 10

Първо, не забравяйте да сканирате системата си с вградена помощна програма като System File Checker. В повечето случаи тази програма може да разреши доста обширен списък от проблеми. Използването на SFC е изключително просто:

 • Щракнете върху Windows + X ;
 • кликнете върху "Команден ред (администратор)";
 • въведете sfc / scannow и натиснете Enter;
 • изчакайте докато сканирате и възстановите системните файлове;
 • затворете командния ред.

Веднага след като приключите работата с помощната програма SFC, отворете вграденото приложение за поща и проверете за грешка 0x85050041. Елиминиран - страхотно, няма - продължавайте.

Затворете приложението Mail и временно деактивирайте антивирусния си и защитната стена. Повечето антивируси могат да бъдат деактивирани с помощта на контекстното меню, което се извиква чрез щракване върху иконата на антивирус в панела с известия. Деактивирането на системната защитна стена е малко по-трудно:

 • натиснете Windows + S ;
 • въведете „Център за сигурност на Windows Defender“;
 • Отидете на Защитна стена и мрежова сигурност
 • отворете всеки тип мрежа (домейн, чести и обществени) и деактивирайте защитната стена, превключвателят се премества в позиция "Изключено";

След като деактивирате антивирусната и системната защитна стена, опитайте отново да синхронизирате имейла си. Щракнете върху иконата за синхронизиране в горния десен ъгъл на прозореца на приложението Mail. Ако това би могло да реши проблема под формата на грешка 0x85050041, тогава той е бил или вашия антивирус или защитна стена. Можете да опитате например да промените антивируса си.

Добре, ако деактивирането на защитата на операционната система не ви е помогнало да разрешите грешката, тогава нека опитаме да добавите отново вашия акаунт към приложението Mail. Така че, за да добавите отново своя акаунт, ще трябва да направите следното:

 • Отворете приложението Mail, вградено в Windows 10;
 • щракнете върху иконата на зъбно колело, за да отворите настройките на приложението за поща;
 • кликнете върху секцията „Управление на акаунти“;
 • след това щракнете върху името на вашата поща и след това върху елемента „Изтриване на акаунт“, който ще се появи в прозореца, който се отваря;
 • потвърдете намеренията си, като кликнете върху бутона „Изтриване“;
 • рестартирайте приложението Mail;
 • кликнете върху бутона „Акаунти“ с иконата за лупа в лявата част на прозореца;
 • след това щракнете върху елемента „Добавяне на акаунт“ от дясната страна на прозореца на Mail;
 • изберете платформата, от която се нуждаете, въведете лична информация и регистрирайте пощенската си кутия в Mail;

Това е всичко, което трябваше да направите, за да добавите отново пощенската си кутия към приложението за поща в Windows 10. Опитайте отново да синхронизирате пощата си и да видите дали грешка 0x85050041 се появява отново. Някои потребители твърдят, че това може да е достатъчно за отстраняване на проблема. Ако обаче грешката все още се появи по време на използване на приложението Mail, тогава, за съжаление, преинсталирането й остава единственото ви решение.

Деинсталирайте приложението за поща в Windows 10

Вариант №1 Използване на вградената програма PowerShell

Щракнете върху Старт и въведете „powershell“ в търсенето. Кликнете с десния бутон върху резултата и изберете "Изпълнение като администратор". Като алтернатива можете да натиснете Windows + X, да изберете „Команден ред (администратор)“ от контекстното меню и след това да въведете командата powerhell в системната конзола, за да получите достъп до инструмента Powershell.

Щом инструментът Powershell се появи пред вас, въведете следната команда в него:

Get-AppxPackage - Всички потребители

Ще видите огромен списък, който ще представлява всички програми, инсталирани във вашата система. Превъртете надолу този списък, докато не намерите програма, наречена windowscommunicationapps . След като го намерите, копирайте стойността от полето PackageFullName .

След това напишете следната команда на Powershell, но просто заменете X със стойността, която сте посочили в полето PackageFullName .

Премахване-AppxPackage X

Тази команда ще бъде изпълнена буквално за секунди, така че не е нужно да чакате дълго за резултата. След като приложението за поща е премахнато, можете да затворите прозореца с Powershell и след това да рестартирате компютъра си.

Опция номер 2 Използване на софтуер на трета страна, наречен Windows 10 App Remover

В Интернет можете да намерите софтуер на трета страна, наречен Windows 10 App Remover, който лесно може да премахне всяко системно приложение в Windows 10. Въпреки че тази опция ще изисква да изтеглите и инсталирате софтуер на трети страни, този метод на деинсталиране на приложението за Mail е много по-опростен от предишния.

Следвайте връзката по-долу, за да изтеглите инсталатора на Windows 10 App Remover на вашия компютър.

//drive.google.com/drive/folders/0Bxm9LVxEKx1gfnBCODh2MmxPSmdSMURfWkxVMHMtVG5HOW1JZGJ5d0w0NER4enFJU1JSMzg?amp;amp;usp=sharing#list

Щраквайки върху връзката, вие ще бъдете отведени до GoogleDrive, в който ще имате избор от няколко версии на програмата за отстраняване на приложения за Windows 10. Препоръчваме ви да използвате версия 1.2, тъй като се казва, че е най-стабилната от всички останали версии.

Изтеглете файла на WXAR_1.1.exe на вашия компютър и го стартирайте. Пред вас ще се появи малък прозорец: той ще посочи програмите, които можете да премахнете. Кликнете върху „Календар и поща“ и след това кликнете върху бутона „Да“. След това просто трябва да изчакате Windows 10 App Remover да завърши деинсталирането и след това да рестартирате компютъра.

Инсталиране на приложението Mail на Windows 10

Преинсталирането на приложението Mail на Windows 10 е както следва:

 • Влезте в Windows Store;
 • въведете заявката „Календар и поща“ в търсачката и отидете на страницата на приложението;
 • кликнете върху бутона „Инсталиране“;
 • Изчакайте процеса на изтегляне и инсталиране да завърши;

Това е всичко, което се изисква от вас, за да инсталирате приложението Mail обратно към вашия Windows 10. Както вече разбрахте, не можете отделно да премахнете или инсталирате Mail - ще трябва да го инсталирате заедно с приложението на календара. По един или друг начин, след като направите всички тези стъпки, стартирайте Mail и проверете дали грешката 0x85050041 се появява този път. Надяваме се, че този материал помогна за отстраняването на проблема и отново можете да използвате приложението на системата Mail на Windows 10 нормално.

Интересни Статии