Как да поправите грешка 0x80190194?

Известие с код за грешка 0x80190194 възниква за потребителите на Microsoft Outlook и Exchange, когато се опитват да актуализират офлайн хранилището за контакти (OAB). Основната причина за неуспеха е, че услугата за актуализиране не намира файлове на CAS сървъра.

За да разрешите проблема, опитайте следното:

  1. Проверете дали всички CAS сървъри са включени в настройките на OAB.
  2. Създайте нов OAB. Задайте го по подразбиране и след това копирайте контактите от проблемния OAB в него. В новото хранилище проблемите при изтегляне от сървъра няма да се появят.
  3. Уверете се, че имате поддръжка на LZX формат в типове MIME . В стартиращото приложение за поща щракнете върху OAB. Отидете на настройките за списъка на HTTP заглавките и след това на типовете MIME. Е, ако има LZX там, в противен случай трябва да създадете разширение за този формат, обозначавайки го .lzx. В описанието на съответния тип MIME въведете application / octet-stream. Рестартирайте Интернет информационни услуги, за които в командния ред, отворен като администратор, изпълнете следните команди:
    • iisreset / stop
    • iisreset / старт
  1. Елиминирайте \ 0ACNF . На сървъра на Exchange отворете помощната програма ADSIEdit. Кликнете върху Свързване към. В настройките за връзка изберете текущия Контекст за именуване. Разширете клона за конфигурация вляво, намерете следните подраздели: CN = Адрес-шаблони, CN = Адрес, CN = Организация, CN = Microsoft Exchange, CN = Услуги, CN = Конфигурация, DC = домейн, DC = локално. Ако редовете на тези подраздели в десния прозорец съдържат стойността \ 0ACNF, изтрийте такива редове. В командния ред на сървъра стартирайте командата Update-OfflineAddressBook –Identity. След това грешка 0x80190194 няма да се появи на клиентски компютри.

Интересни Статии