Как да поправите грешка 0x80070652 на Windows 7/8 / 8.1 / 10?

Грешка 0X80070652 може да възникне по време на процеса на инсталиране на актуализацията в Windows 7/8 / 8.1 или Windows 10 . Някои потребители могат да срещнат този проблем при инсталирането на други програми, например Visual studio.

Няколко други потребители съобщават, че са получили тази грешка при актуализиране на тяхната операционна система до Windows 10 . Просто казано, можете да получите тази грешка, изпълнявайки различни задачи.

Поправки за грешка 0X80070652 в Windows 7/8 / 8.1 / 10

Тази грешка се открива във всички версии на операционни системи Windows при изпълнение на различни задачи. Например, изтегляне и инсталиране на чакащи актуализации или инсталиране на определени програми, описани по-горе. Тази статия ще съдържа три метода за решаване на този проблем. Нека ги разгледаме.

Метод №1 Възстановяване на системата

Създаването на точки за възстановяване от време на време наистина може да спаси живота на вашата система. Препоръчва се да се правят такива точки всеки месец, и за предпочитане, ако всяка седмица. Направете това в момент, когато компютърът ви е в най-добрата си форма. Всичко трябва да работи гладко и без никакви грешки.

Ако вече имате точка за възстановяване на системата, тогава трябва да прехвърлите компютъра си до този момент и грешка 0X80070652 определено ще ви остави на мира. Проверете дали имате точки и следвайте тези стъпки:

 • Въведете следното изречение в началната лента за търсене - „Създайте точка за възстановяване“ .
 • Изберете раздела Защита на системата.
 • Кликнете върху бутона „Възстановяване“.
 • В прозореца „Възстановяване на системата“, който се показва , щракнете върху „Напред“.
 • Ще видите списък с всички налични точки за възстановяване на системата, където са посочени датата и часът. Изберете точката, от която се нуждаете (за предпочитане най-новата) и щракнете върху Напред.
 • След това щракнете върху „Finish“ и оставете помощната програма да свърши своята работа, което може да отнеме известно време.

След като завършите този процес, опитайте да предприемете действието, което доведе до грешка 0X80070652. Ако все още присъства, преминете към следващия метод.

Метод №2 Чиста обувка

Друг добър метод за идентифициране и премахване дори на няколко грешки. Чистата обувка ще ви позволи да изтеглите само услугите на Microsoft, необходими за работата на системата. Програмите на трети страни няма да бъдат изтегляни. Именно между тези услуги на трети страни най-често възникват конфликти, които пречат на изпълнението на различни задачи на вашия компютър.

За да извършите Clean Boot, изпълнете следните стъпки:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете msconfig в прозореца, който се показва. Или можете да го намерите чрез търсачката в менюто "Старт" . Във всеки случай ще видите "Конфигурация на системата".
 • Изберете раздела Услуги.
 • Отметнете опцията „Не показвайте услугите на Microsoft“ в долния ляв ъгъл .
 • Кликнете върху „Деактивиране на всички“.
 • Сега отворете „Диспечер на задачите“ . Можете да направите това, като щракнете с десния бутон на мишката върху „Старт“ или като натиснете Ctrl + Alt + Delete.
 • В „Мениджър на задачи“ отидете на раздела „Стартиране“.
 • Деактивирайте всички програми, които се стартират с вашата система.

Сега рестартирайте компютъра си и ще получите чиста обувка. Ако всичко вървеше гладко, тогава не трябва да получавате грешки 0X80070652 и от това можете да определите източника на проблема. Постепенно свързвайте програми и услуги с увреждания към системата, като извършите рестартиране. Процесът е дълъг, но ще ви помогне да идентифицирате виновника за тази грешка.

Метод №3 Възстановете вашия компютър

Опцията „Възстановяване“ е много полезна в случаите, когато компютърът започне да се държи странно. В нашия случай грешка при хвърляне 0X80070652 поради евентуално повредена файлова система.

Всеки път, когато инсталирате и деинсталирате различни програми, има добър шанс по някакъв начин да повредите системния регистър. Когато извършвате възстановяване, вие давате чист старт на системата си и се освобождавате от повреда на файловата система.

За да извършите „Възстановяване“, направете следните стъпки:

 • Въведете „Възстановяване“ в полето за търсене .
 • Изберете „Възстановяване на системата без изтриване на файлове“ в резултатите от търсенето .
 • След това щракнете върху бутона „Старт“ и следвайте инструкциите на вашия екран.

След известно време ще видите съобщение за края на процеса на възстановяване . Тези стъпки могат лесно да бъдат извършени в Windows 8 и 8.1. Уверете се, че архивирате всички важни за вас данни от диск / C преди да започнете.

След тези методи грешка 0X80070652 трябва да ви остави на мира.

Интересни Статии