Как да поправите черен екран, сривове, грешки при връзката и други проблеми в петък 13-и: Играта?

Петък 13-и: Играта е една от най-очакваните хорър игри през изминалата година, може би дори за всички времена, а играчите все още чакаха нейното излизане, което се проведе на 26 май 2017 г. Играта е ужас на трети лица, който ще оцелее и вие ще поемете ролята на един от съветниците или самия Джейсън Ворхес. Задачата е да оцелееш, да избягаш или убиеш Джейсън, а ако си от другата страна на барикадите, тогава трябва да преследваш своята „плячка“ и да атакуваш тийнейджъри, когато сметнеш за добре.

Играта имаше отлично издание на конзолите, но в PC платформата играчите се оплакаха от някои проблеми. Например в играта има проблеми с свързването между играчите и много играчи твърдят, че имат проблеми като цяло. В допълнение към тези проблеми, петък 13-и: Играта страда от сривове, черен екран и грешка при влизане (неуспех при влизане в базата данни).

Ако сте потребител, който изпитва подобни проблеми, тогава тази статия е идеална за вас, тъй като ние описваме методи за решаване на тези трудности в него. За да започнете, трябва да сте сигурни, че вашата конфигурация отговаря на поне минималните системни изисквания на играта.

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows 7, Windows 8, Windows 10
 • Процесор: Intel Core i3-530 (2 * 2930), AMD Athlon II X2 270 (2 * 3400)
 • RAM: 4096 MB RAM
 • Видеокарта: GeForce GTX 650 Ti (1024 MB), Radeon HD 7770 (1024 MB)
 • DirectX: Версия 11
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Дисково пространство: 4 GB

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows 7, Windows 8, Windows 10
 • Процесор: Intel Core i3-3240 (2 * 3400), AMD Athlon X4 860K (4 * 3700)
 • RAM: 6144 MB RAM
 • Видеокарта: GeForce GTX 750 Ti (2048 MB), Radeon R9 270X (2048 MB)
 • DirectX: Версия 11
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Дисково пространство: 4 GB

Както може би сте забелязали, петък 13-и: Изискванията към системата за игри не са толкова големи. Така почти всеки плейър, дори и с най-бюджетния компютър, ще може да се наслади на интерактивния ужас от студио IllFonic. Ако сте проверили изискванията, тогава нека да преминем директно към самите проблеми и техните решения.

Поправете различни проблеми петък 13-и: Играта

Проблеми със свързаността в петък 13-и: Играта

Изглежда, че сървърите не издържат на огромния приток на играчи, които ги удрят след пускането на играта. Съответно, ако сървърите за играта се провалят, тогава няма да имате достъп до нея. Въпреки няколко съобщения за коригирането на този проблем от разработчиците, той все още присъства. Ако срещнете такъв проблем, тогава единственото, което можете да направите, е да изчакате момента, когато притокът на хора от сървърите намалява.

Грешка при влизане / Неуспех при влизане в базата данни в петък 13-и: Играта

Някои играчи получават съобщение за грешка, когато се опитват да влязат в петък 13-и: Играта - Неуспех при влизане в базата данни. Разработчиците вече успяха да потвърдят, че проблемът наистина се крие отново в заетите сървъри. Те дори трябва да рестартират сървърите от време на време, за да възстановят тяхната функционалност.

За съжаление и тук, както в предишния параграф, не можете да направите нищо. Можете да опитате да рестартирате играта и самия Steam, тъй като, може би, към този момент разработчиците трябва да поставят кръпка за играта. Освен това се уверете, че всичко е наред с вашата интернет връзка. Ако имате рутер, рестартирайте го и след това опитайте да влезете в играта отново.

Петък 13-ти: Играта се срива в стартовия панел

Понякога стартовият инструмент може да се срине, поради прекратяването на Anti-Cheat. Ако срещнете такъв проблем, уверете се, че нито един софтуер на трети страни не е в конфликт с играта. Ако имате някакъв антивирус, опитайте да го деактивирате и след това пуснете петък 13-и: Играта отново. В допълнение можете също да опитате да проверите целостта на файловете за игри в Steam, тъй като някои файлове може да са повредени поради неправилно зареждане.

Черен екран в петък 13-и: Играта

Когато се присъедините към сесия и тя започне да тече, трябва да се появи познат кътсцен, в който Джейсън убива човек и всички играчи започват да бягат от него. Може обаче да се случи, че след този разрез ще видите не геймплея, а черен екран, на който можете да видите мини карта само в долния десен ъгъл.

Така, както се оказа, тази грешка мигрира към пълното издание петък 13-и: Играта от етапа на бета тестване. Разработчиците казват, че това е доста странен проблем и все още не са намерили решение за него. Някои от потребителите казват, че са помогнали за стартирането на петък 13-и: Играта в прозоречен режим. Не толкова горещо всяко решение, но по време на търсенето на разработчици, то ще се побере перфектно.

Интересни Статии