Как да получите ключ за Windows 10 и да преминете през активиране

Ако имате въпроси как да използвате продуктовия ключ и да преминете през активирането на Windows 10 след инсталиране на безплатна актуализация или закупуване на платен ключ, съветите, които предоставяме по-долу, със сигурност ще ви помогнат да решите този проблем и да отговорите на най-често срещаните въпроси.

Продуктов ключ и активиране на Windows 10 след инсталиране на безплатната актуализация :

В случай, че сте преминали през процедурата за безплатно надграждане на вашия компютър до Windows 10 с Windows 7 или 8, вашият лиценз ще бъде обвързан директно с компютърните компоненти, а не с вашия акаунт в Microsoft.

Можете да използвате програми на трети страни за извличане на кода на продукта, като например ProduKey или Ultimate PID проверка. Тези програми ще ви покажат ключ, който ще изглежда така: TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99 за Windows 10 Home и VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T за Windows 10 Pro.

Ако искате да преминете през чиста инсталационна процедура, тогава ще трябва да изтеглите ISO изображение с дистрибуция на Windows. Създайте стартиращ DVD или флаш устройство и стартирайте процеса на чиста инсталация. В един момент инсталационната програма може да ви поиска продуктов ключ. Просто пропуснете тази стъпка. Вашето копие на Windows ще се активира автоматично първия път, когато се свържете с Интернет. За да проверите състоянието на активиране, можете да отидете в Настройки (комбинация Win + I)> Актуализация и защита> Активиране. Или отидете на Контролен панел> Система и сигурност> Система.

В случай, че в бъдеще ще смените хардуера на вашия компютър, ще трябва да се обадите на поддръжката на Microsoft и да разберете как точно може да се активира вашето копие на Windows след приключване на подмяната на компоненти.

Активиране и платен продуктов ключ за Windows 10:

Ако сте закупили платен лиценз за Windows 10 или имате продуктов ключ от MSDN, DreamSpark или TechNet, можете да ги използвате по време на инсталирането на операционната система. Ако сте загубили този номер, използвайте програми на трети страни, за да го възстановите.

Интересни Статии