Как да отстраните проблем с липсата на налични Wi-Fi мрежи след надграждане до Windows 10

Потребителите, които са актуализирали операционната си система с Windows 8.1, може да са срещнали проблем, при който Wi-Fi спира да работи в Windows 10 и не показва безжични мрежи след актуализацията.

Това се случва дори ако маршрутизаторът работи, а рестартирането на рутера с преинсталиране на драйверите не помага.

Проблем с липсата на налични Wi-Fi мрежи след надграждане до Windows 10 също може да попречи на правилната работа на кабелна интернет връзка.

Според Microsoft проблемът е свързан с неподдържан VPN софтуер, който може да присъства в системата по време на надстройката.

„Можете да срещнете тази грешка, ако остарели VPN са били инсталирани на Windows 8.1 и присъстваха в системата по време на надстройката до Windows 10. Остарелите версии на VPN могат да съдържат междинен драйвер (Deterministic Network Enhancer), който не се актуализира правилно, което води до проблем ", - обясняват представители на компанията.

За да разрешите този проблем е лесно, просто използвайте командния ред. По-долу можете да намерите подробни инструкции.

Как да отстраним проблема

Стъпка 1. Изпълнете командния ред като администратор. За да направите това, щракнете с десния бутон върху менюто "Старт" и изберете "Команден ред (Администратор)" от менюто.

Стъпка 2. Въведете следната команда: reg изтрийте HKCRCLSID {988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} / va / f, след което натиснете Enter.

Стъпка 3. Въведете следната команда: netcfg -v -u dni_dne, натиснете Enter.

Рестартирайте компютъра и проверете настройките си за Wi-Fi. Сега всичко трябва да работи.

Ако използвате по-стари версии на клиента на Cisco VPN или на SonicWall Global VPN клиент, най-добре е да ги деинсталирате, преди да надстроите системата до Windows 10.

Интересни Статии