Как да настроите PlayStation Classic?

PlayStation Classic е мини версия на оригиналния PlayStation от края на 90-те. Конзолата се предлага с 20 вградени игри и два джойстика за вас и вашето семейство, за да посрещнете нуждата от носталгия. Но преди да се потопите в спомените на приятните дни, PlayStation Classic трябва да бъде настроен и подготвен за играта.

За щастие, Classic е доста прост и трябва само да следвате малкия брой съвети, които публикувахме по-долу в статията.

Какво не е в кутията?

За разлика от оригиналния PlayStation, в кутията, която държите в ръцете си, няма много проводници. Първото нещо, което ви хваща окото, е липсата на захранващ адаптер. Не, не забравиха да го сложат, просто производителите на PlayStation Classic решиха, че в ерата на съвременните технологии всеки собственик на смартфон ще намери USB кабел, който е идеален за PlayStation Classic.

Адаптерът винаги може да бъде закупен по-късно, но сега използвайте зареждането за вашия смартфон и можете да започнете да играете още днес!

Стъпки за инсталиране

  1. Разопаковайте и изключете всички кабели и джойстици от кутията. Съхранявайте кутията и гаранционната карта в случай на непредвидени ремонти или продажби.
  2. Поставете микро-USB кабела в захранващия адаптер.
  3. Включете захранващия адаптер в контакта, но все още не го включвайте в PlayStation Classic.
  4. Включете единия край на предоставения HDMI кабел в желания конектор на конзолата.
  5. Поставете другия край в HDMI порта на телевизора. Все още няма да видите нищо на екрана, но не се притеснявайте.
  6. Поставете един от USB кабелите на джойстика в левия USB конектор на класическата конзола. Ако играете заедно, свържете и двата джойстика.
  7. Поставете Micro-USB кабела в конзолата PlayStation Classic. Ще видите как светва малкият оранжев индикатор на конзолата до бутона за захранване. Това означава, че PlayStation Classic е в режим на готовност и готов за употреба.
  8. Включете PlayStation Classic. Ако всичко върви както трябва, старото лого на PlayStation ще се появи на екрана на вашия телевизор и ще чуете звука от смущения на шума (ретро брояч от PlayStation Classic).

Няколко важни точки

И така, включихте префикса. Навигирането на различни игри е много просто - използвайте левия или десния бутон на контролния панел на джойстика (D-pad), натискайки бутона X, за да стартирате играта. Ако искате да се върнете в главното меню, просто натиснете малкия бутон за нулиране над бутона за захранване. Това действие ще ви върне в главното меню, но ще запази играта, която играхте, в състояние на пауза, така че да можете да се върнете към нея по-късно от правилното място.

Друг бутон на класическия външен панел е бутонът за отваряне на тавата за дискове. На оригиналната конзола, натискането й ще отвори капака на CD устройството, така че да можете да вмъкнете в него друг игрален диск или втори диск, както се случи в някои случаи, например, Final Fantasy VII беше разположен на повече от един диск. Но в PlayStation Classic това се използва за практически замяна на устройството, когато бъдете подканени за игра. Този нюанс ни кара да възприемаме Classic като оригинална конзола. И накрая, на главния екран има икона на карта с памет за изтриване и сортиране на запазени игри.

Интересни Статии