Как да коригирате син екран на смъртта 0x00000074?

Синият екран на смъртта 0x00000074 често се случва в операционната система Windows 7, но появата на тази критична повреда е възможна и в други версии на Microsoft OS. Причината за повредата е повреда на така наречения системен втулка.

Струва си да се отбележи, че подобна ситуация е изключително малко вероятна и всичко това се дължи на факта, че Windows Loader проверява втулката по време на зареждане. Наред с други неща, синият екран на смъртта 0x00000074 може да възникне поради липсата на някои стойности и ключове в регистъра. За щастие, този BSoD може да бъде елиминиран с няколко команди, въведени през командния ред. Нека ги разгледаме

BSoD решение 0x00000074

Така че, вероятно имате следния въпрос: как да стартирате командния ред, ако няма достъп до системата? Отговорът е с инсталационния диск. Трябва да вземете инсталационния диск за вашата операционна система, след това да се стартира през него и да влезете в средата за възстановяване (Windows RE), която съдържа много полезни инструменти за възстановяване на операционната система.

Веднага след като имате диск (или USB съхранение), стартирайте през него, след като зададете желания ред за зареждане в BIOS. Щом се появи прозорец пред вас с бутон, който стартира процеса на инсталиране на Windows, изпълнете следните стъпки:

  1. кликнете върху бутона „Възстановяване на системата“;
  2. поставете отметка в квадратчето до „Използвайте инструменти за възстановяване за отстраняване на проблеми при стартиране на Windows. Изберете операционната система за възстановяване ";
  3. изберете от списъка под Windows 7 и кликнете върху бутона "Напред";
  4. от списъка на наличните инструменти изберете "Команден ред";
  5. изпълнете следните две команди в конзолата:
    • bcdedit / deletevalue {default} numproc
    • bcdedit / deletevalue {default} truncatememory
  6. веднага след като приключите с изпълнението на командите, рестартирайте компютъра и отстранете инсталационния носител на Windows от системата.

Вашата операционна система трябва да се стартира без проблеми и синият екран на смъртта 0x00000074 е отстранен.

Интересни Статии