Как да коригираме NW-31253-4 грешка на PS4?

NW-31253-4 е код за грешка на PS4, който може да се наблюдава при опит да се използва каквато и да е мрежова функционалност на конзолата, например при влизане в Playstation Network и други подобни. В самото съобщение, приложено към код NW-31253-4, е посочена следната информация:

Възникна грешка в DNS. (NW-31253-4)

За щастие, съобщението показва "истинската" причина за грешката NW-31253-4 - това е DNS. Този проблем може да възникне при DNS по съвсем различни причини, например, неуспешен рутер, проблеми от страна на доставчика или грешка в софтуера на конзолата PS4.

По един или друг начин грешката NW-31253-4 се решава доста просто с помощта на няколко елементарни решения, които ще разгледаме в тази статия. Нека да ги разгледаме

Методи за разрешаване на грешка NW-31253-4 на PS4

Метод №1 Рестартиране на конзолата

Нека започнем с най-очевидното решение - рестартиране на конзолата. Да, това е нещо обичайно, но някои потребители в мрежата твърдят, че са успели да разрешат грешката NW-31253-4 по този начин. Необходимо е обаче не само да рестартирате конзолата, но и да изпълните, ако мога така да кажа, твърд нулиране на конзолата PS4.

Така че първо, изключете вашия PS4. След като бъде напълно изключен, изключете всички проводници от него. Да, това е всичко: кабел на доставчика, видео кабел, контролер и т.н. Оставете PS4 да лежи в това състояние няколко минути. След като изчакате малко, свържете отново захранващия кабел и други периферни устройства към PS4.

След като свържете към конзолата всичко, от което се нуждаете, стартирайте го и проверете дали грешката NW-31253-4 е отстранена. Може да е изчезнал и сега можете да използвате отново всичките му мрежови функции. Ако обаче тя все още присъства, тогава нека продължим.

Метод №2 Рестартирайте рутера

Когато видите грешка NW-31253-4 на екрана си, първо трябва да проверите конзолата и Wi-Fi рутера, ако използвате такъв, за да отворите интернет достъп на PS4. Тъй като вече видяхме, че проблемът не е в конзолата, нека проверим дали е във вашия Wi-Fi рутер.

Не е необходимо да извършвате никакви сложни манипулации с рутера, за да го рестартирате: изключете захранващия кабел от него, изчакайте около десет до двадесет секунди и след това свържете отново рутера към захранването. Това е всичко. Отново опитайте да използвате мрежовите функции на вашия PS4, за да определите дали грешката NW-31253-4 е коригирана или не.

Метод №3 Промяна на адреса на DNS сървъра

Сега нека разгледаме най-ефективния метод в тази статия - промяна на адреса на DNS сървъра. Ако конзолата ви има проблеми със DNS сървъра, посочен в настройките, тогава можете да опитате да използвате друг. Използването на различен DNS сървър е много просто: просто променете адресите в настройките на DNS на вашата конзола.

Обикновено потребителите могат да се отърват от грешка NW-31253-4 на PS4, като преминат към обществените DNS сървъри на Google. Можете обаче да използвате и интернет услугата OpenDNS, която също предоставя достъп на всички заинтересовани потребители до техните DNS сървъри. Добре, сега да видим какво трябва да направите, за да преминете към обществени DNS сървъри:

  • отворете Настройки на вашия PS4;
  • след това отворете секцията „Мрежа“;
  • след това изберете "Настройване на интернет връзка"
  • след това изберете "Използване на LAN / WiFi кабел"
  • сега следвайте стъпките: Специални → Автоматични → Не посочвайте → Ръчни.

Така стигнахме до там, че можете да зададете всеки от предпочитаните от вас адреси за DNS сървъри. Всъщност можете да използвате всички DNS сървъри, предоставени публично, но все пак препоръчваме да използвате DNS сървъри на Google или OpenDNS DNS, тъй като те имат най-ласкателна обратна връзка от потребителите.

Адреси на DNS сървъра на Google:

  • Основен DNS: 8.8.8.8
  • Вторичен DNS: 8.8.4.4

Адрес на DNS сървър от интернет услугата OpenDNS:

  • Основен DNS: 208.67.222.222
  • Допълнителна DNS: 208.67.220.220

Изберете тези, които най-много ви харесват, и следвайте тези стъпки:

  • Автоматично → Не използвайте → Проверете интернет връзката → Назад → Проверете състоянието на връзката.

На екрана на състоянието можете да видите вашите настройки. Опитайте да използвате отново мрежовата функционалност на вашия PS4. Вероятно бихте могли да се отървете от грешката NW-31253-4 на PS4, като зададете друг DNS на конзолата. Независимо от това, ако грешката все още е налице, опитайте се да използвате адресите на DNS сървърите на източника, за които не се осмелихте да прибягвате.

Това всъщност е всичко, което трябва да знаете, за да разрешите проблема под формата на грешка NW-31253-4 на PS4. Виновникът като правило е сложността на DNS, която е лесно да се преодолее чрез въвеждане на адреси на други сървъри. Надяваме се този материал да ви помогне да разрешите проблема си.

Интересни Статии