Как да коригира ERR_EMPTY_RESPONSE грешка в Google Chrome?

ERR_EMPTY_RESPONSE е доста често срещана грешка, която може да срещнете в браузъра Google Chrome. Всъщност тази грешка означава, че е направен опит за достъп до уеб ресурса, но не е получен отговор от него. Подобна грешка може да възникне в браузъри от други разработчици, но там изглежда малко по-различно. Въпреки това, решенията за грешки ERR_EMPTY_RESPONSE, които ще разгледаме в този материал, можете да приложите към браузъри като Opera или Mozilla Firefox.

И така, какво изобщо може да причини грешката ERR_EMPTY_RESPONSE? Може да използвате спокойно браузъра си дълго време без никакви проблеми. Но един ден всичко се промени - когато отворите всеки уеб ресурс, сега се появява прословутият екран с код за грешка. Гледаме мрежовата връзка - има интернет достъп. Не е ясно

ERR_EMPTY_RESPONSE можеше да възникне по различни причини. Например, разширения, които сте инсталирали по-рано, за да подобрите практическата работа на браузъра си, биха могли да допринесат за появата му. Освен всичко друго, грешката може да е причинена от неправилни настройки на мрежовата връзка. Също така, не изключвайте повредени файлове на самия браузър Google Chrome (или който и да е друг). Като цяло трябва да погледнете и да проверите какво всъщност ще направим сега.

Поправете ERR_EMPTY_RESPONSE в Google Chrome

Премахване на разширенията на Google Chrome

Разширенията в браузъра се наричат ​​така, защото могат да разширят невероятно функционалността на самия браузър. Въпреки това, не всяко подобно разширение има положителен ефект върху работата на интернет браузъра. Отдавна е известно, че някои разширения за Google Chrome могат значително да забавят браузъра, принуждавайки го да консумира повече RAM и CPU ресурси. Други разширения дори могат да го принудят да се затвори независимо или да се срине с различни грешки.

Грешката ERR_EMPTY_RESPONSE може просто да се появи в резултат на отрицателната работа на едно от предварително инсталираните разширения за браузъра Google Chrome. Проверката на това е съвсем проста - премахнете всички разширения в настройките на браузъра. Да, може да намерите някои от тях за изключително полезни, но ако наистина искате да се отървете от тази грешка, ще трябва да ги изтриете. Така че, за да премахнете разширенията в Google Chrome, трябва да направите следното:

 1. отворете браузъра Google Chrome;
 2. натиснете бутона „Меню“;
 3. изберете секцията „Допълнителни инструменти“;
 4. отидете на раздела "Разширения";
 5. Кликнете върху бутона „Премахване от Chrome“ до всички разрешения на трети страни.

Можете да опитате да оставите официалните разширения по подобие на Google Документи във вашия браузър, тъй като те вероятно не участват в грешката ERR_EMPTY_RESPONSE. Опитайте се да отидете някъде без разширения на трети страни и да видите дали грешката изчезва. Ако той все още присъства, опитайте да премахнете и официалните разширения.

Нулирайте настройките на Google Chrome

Грешка ERR_EMPTY_RESPONSE може да бъде резултат от неуспешно зададени настройки в браузъра ви. Изключително рядко е да се сблъскате с такава ситуация, но все пак понякога е възможно. Поне, както някои потребители в мрежата твърдят, че са поправили тази грешка, а други харесват нейната претенция.

Можете да нулирате настройките на браузъра Google Chrome - и всеки друг браузър - с помощта на един единствен бутон, който се намира в настройките му. Нека да видим как да нулирате Chrome:

 1. отворете Google Chrome;
 2. натиснете бутона „Меню“;
 3. изберете секцията "Настройки";
 4. слезте надолу и кликнете върху връзката „Покажи разширени настройки“;
 5. кликнете върху бутона „Нулиране на настройките“;

Това всъщност беше всичко, което трябваше да направите, за да нулирате настройките на браузъра си Google Chrome. Както можете да видите, в настройките има само един бутон. Рестартирайте браузъра си и след това опитайте да го използвате по предназначение отново. Грешката ERR_EMPTY_RESPONSE може да е коригирана.

Нулиране на мрежовите настройки

Може би проблемът под формата на грешка ERR_EMPTY_RESPONSE не възникна по вина на вашия браузър, а поради настройките на мрежовата връзка, които бяха променени по някаква причина, което доведе до тази ситуация. Можете лесно да възстановите тези настройки до първоначалния им вид с няколко команди за командния ред:

 1. Щракнете върху Windows + X ;
 2. изберете "Команден ред (администратор)";
 3. изпълнете следните команди:
  • netsh int ip reset;
  • netsh winsock reset;
 4. затворете командния ред.

Рестартирайте компютъра след изпълнение на горните команди в системната конзола. След като влезете отново, опитайте да получите достъп до уеб ресурс през Google Chrome, за да проверите дали грешката ERR_EMPTY_RESPONSE е изчезнала или не.

Преинсталирайте браузъра

Подобна грешка, макар и изключително рядка, може да възникне по вина на файловете на браузъра Google Chrome, които бяха повредени по една или друга причина. Ако това наистина се е случило - единственото логично решение е да преинсталирате браузъра. Вероятно веднага щом направите това, ERR_EMPTY_RESPONSE грешката ще бъде поправена.

Интересни Статии