Как да коригира c101b000 грешка на Windows Phone?

Понякога потребителите на Windows Phone устройства могат да срещнат код за грешка c101b000 при инсталиране на нови приложения или актуализиране на вече инсталирани приложения от Windows Store. Заслужава да се отбележи, че тази грешка далеч не е нова: за първи път потребителите на маркови устройства от Microsoft срещнаха този проблем през далечната 2013 г.

В съобщението за грешка с код c101b000 можете да видите следната информация:

Заявката не бе успешна

Моля, опитайте отново по-късно.

Код на грешката: c101b000

Грешката може да възникне в различни версии на операционната система Windows за мобилни устройства. За съжаление съобщението не включва никаква полезна информация, но в момента вече има ефективни методи за решаване на този проблем, които всъщност сега ще разгледаме.

Методи за разрешаване на грешка c101b000 в Windows Phone

Метод №1 Тестване на услугите на Windows Store

Заслужава да се отбележи, че най-вероятната причина за грешката c101b000 беше неизправност в самите услуги на Windows Store. Ясно е, че не можете да използвате функционалността на магазина, когато неговите услуги изпитват затруднения в работата си.

Следвайте връзката по-долу и се уверете, че услугите на магазина работят.

//support.xbox.com/ru-RU/xbox-live-status

Ако видите, че от страна на Microsoft всичко е наред, проблемът определено е нещо друго. И както някои потребители твърдят, те знаят точно какъв може да е проблемът.

Метод №2 Корекция на дата и час на устройството

На теория грешката c101b000 може да се дължи на неправилните настройки за региона, датата и часа, инсталирани на Windows Phone. За нормално използване на различни услуги на Microsoft, тези параметри трябва да бъдат посочени според вашето местоположение - и това е смисълът!

За да промените датата и часа, направете следното:

  • отидете на „Опции“;
  • отворете секция "Време и език";

Уверете се, че имате правилните настройки за региона, часа и датата и след това опитайте отново да инсталирате или актуализирате приложението от Windows Store. Надяваме се, че сте успели да се отървете от грешката c101b000 във вашия Windows Phone, когато използвате функционалността на Windows Store.

Интересни Статии