Как да конфигурирате рутера?

По един или друг начин всички хора, които активно използват интернет, стигат до идеята да инсталират рутер в къщата. Невероятно удобно нещо, което ще ви позволи да влезете в мрежата от всяка точка на къщата и от всяко устройство, което поддържа Wi-Fi.

Как да поставите рутера в апартамента?

С правилното местоположение на това устройство в къщата можете да постигнете отлично качество на сигнала на цялата територия. За да направите това, вероятно ще бъде трудно. Много неща могат да повлияят на качеството на сигнала:

  • Материал за стена;
  • Местоположение на стаите;
  • Просто препятствие под формата на малък багажник.

За да постигнете най-добрия сигнал, опитайте се да инсталирате рутера възможно най-високо и за предпочитане по-близо до центъра на къщата. Особено важно е да не инсталирате устройството в близост до електромагнитно излъчване. Такива са например микровълните.

Свързваме рутер към компютъра

Свързването на това устройство с компютъра е много просто. На задния му панел има четири LAN порта и един WAN порт (този порт обикновено е подчертан в синьо) за свързване на вашия ISP кабел. Просто свържете захранващия кабел към устройството, свържете кабела от интернет доставчика към рутера. Ако искате да свържете компютъра към рутера, просто просто свържете кабела между компютъра и устройството чрез LAN порта.

Конфигурирайте мрежовата карта

Преди да преминете към настройките на рутера, първо трябва правилно да конфигурирате мрежовата карта:

  • Натиснете Win + R и напишете ncpa.cpl в прозореца, който се отваря .
  • След това щракнете върху свойствата на вашата връзка и изберете раздела “Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)”.
  • В свойствата на този протокол избираме автоматично да получим IP адрес и DNS сървър.

Интересни Статии