iPhone 6 постоянно е в режим на слушалки

iPhone 6 показва икона в лентата на състоянието, която казва, че слушалките уж са свързани към него и не издават никакви звуци. Но всъщност не са свързани слушалки. Нито кабел, нито Bluetooth. Не мога да разбера как да разреша такъв проблем. Включих и изключих смартфона, но това не помага!

Решение: Рестартирането наистина доста често решава подобни проблеми и винаги препоръчваме първо да опитате този метод.

 1. Изключете Wi-Fi.
 2. Рестартирайте смартфона си.
 3. Този метод помага на повечето потребители.

Ако това не помогне, следващата стъпка е да опитате да почистите жака за слушалки с обикновена клечка за зъби. Ако вътре има мръсотия или отломки, това може да е причината за това поведение на iPhone. Можете също така да използвате сгъстен въздух за почистване на пристанището.

Опитайте да включите и изключите веднага кабелните си слушалки. Повторете това действие няколко пъти подред и проверете отново дали проблемът продължава.

Ако това не помогне, препоръчваме ви напълно да нулирате устройството и да го конфигурирате като напълно ново.

Преди да продължите по-нататък:

 • Уверете се, че имате най-новата версия на iTunes, инсталирана на вашия компютър. Ако е необходимо, актуализирайте.
 • Използвайки iTunes, направете пълен архив на вашия iPhone. Прехвърлете цялата необходима информация на компютъра, тъй като с други действия тя ще бъде изтрита от паметта на смартфона.
 • Ако имате инсталиран iOS 6 или по-нов на вашия iPhone, отидете на Settings> iCloud и деактивирайте Find iPhone.

За да върнете устройството в първоначалните му настройки, направете следното от своя страна:

 • Свържете устройството си към компютъра с помощта на оригиналния USB кабел.
 • В iTunes намерете и отворете раздела за контрол за вашия iPhone, iPad или iPod.
 • На страницата Общи щракнете върху Възстановяване.
 • Когато се появи прозорец с предупреждение за изтриването на потребителски данни, потвърдете, че искате да възстановите устройството. След това iTunes ще започне да изтегля последната версия на софтуера за вашето устройство и след приключване ще възстанови настройките до фабричното състояние.
 • След като възстановяването приключи, устройството ще се рестартира и ще видите екрана за поздрав на Setup Assistant. Преминете през всички стъпки за конфигуриране и активиране на вашето устройство. На един от етапите ще ви бъде предложен избор - конфигурирайте устройството като ново или възстановете от резервно копие. Ако правите всички тези процедури с вашия iPhone, уверете се, че в него е инсталирана активна SIM карта. Той ще е необходим за завършване на процедурата за активиране.

Уведомете ни в коментарите дали този метод е полезен за решаване на проблеми със звука. Ако имате подобни проблеми, опишете ги в коментарите. Ще се опитаме да намерим решение и да говорим за него подробно в следващите статии.

Интересни Статии