Грешка при липса на msvcr120.dll: описание, причини и решения

Загубените файлове доста често правят невъзможно стартирането на толкова много видео игри и различни програми. Dll файл е библиотечен архив, който изпълнява различни функции или съдържа различни променливи и ресурси. Това е файлът msvcr120.dll е.

Програмата не може да бъде стартирана, защото на компютъра липсва MSVCR120.dll. Опитайте да преинсталирате програмата. "

Причини за възникване

Този файл е част от библиотеките Visual C ++ за Visual Studio 2013. Именно липсата на този набор от библиотеки води до грешка при опит за използване на някои игри и програми, които изискват тези файлове.

Също така, в много редки случаи причината за грешката може да се крие в изчезването или повреждането на файла msvcr120.dll. В кой момент и защо това се случва е много трудно да се каже. Операционната система Windows е доста сложно нещо. Следователно причините за това могат да бъдат безброй.

Например той може по някакъв начин да бъде премахнат в списъка с програми като Reg Organizer или CCleaner. Или някой вирус или злонамерен софтуер са му навредили.

Друга причина може да е, че не се погрижихте и се опитате да изтеглите Visual C ++ от някакъв „ляв“ сайт или инсталирате счупена библиотека, която идва с пиратска игра.

Грешка с липсата на този файл може да се прояви на всички Windows, независимо от годината на издаване или версията му.

Решения за липсващата грешка msvcr120.dll

Добрата новина е, че грешката е много често срещан проблем сред всички потребители на персонални компютри. Също така методите за коригиране на тази грешка са редица много прости действия.

Метод №1 Visual Studio

Както бе споменато по-горе, файлът е част от библиотеките Visual C ++ за Visual Studio 2013. Така че просто трябва да изтеглите този библиотечен пакет от официалния уебсайт на Microsoft.

Най-добре ще бъде, ако изтеглите и инсталирате всички други версии на Visual C ++, като се започне от 2005 г. и завърши до 2015 г. След инсталирането на тези библиотеки грешка с отсъствието на файла msvcr120.dll трябва да спре да се появява при опит за стартиране на игри или програми.

Метод №2 Възстановяване на Visual Studio

Възможно е файлът да е бил повреден или изтрит от системата. Редки случаи обаче се срещат. В този случай функцията за самолечение на Microsoft Visual C ++ 2013 ще ни помогне. За да го изпълните, направете следното:

  • Отидете на „Контролен панел“
  • Изберете в него елемента „Програми и функции“.
  • Намерете Microsoft Visual C ++ 2013, който се преразпределя в списъка (x86 или x64 - в зависимост от вашата система)
  • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Промяна“ от контекстното меню.
  • Пред вас ще се появи прозорец за полезност. Кликнете върху бутона „Ремонт“ и изчакайте процеса на възстановяване да приключи.
  • След това ще трябва да рестартирате компютъра си.

След зареждане на системата проверете дали грешката с msvcr120.dll е отстранена. Ако проблемът не е решен, тогава можете да възстановите други версии на библиотеките.

Метод №3 Изтегляне на файл

Това е последният метод, който трябва да използвате, за да отстраните този проблем. Можете самостоятелно да изтеглите желания файл от някой източник на трета страна. просто се уверете, че можете да се доверите на този ресурс.

След като изтеглите файла msvcr120.dll, той ще трябва да бъде поставен в системната папка C / Windows / System32 или C / Windows / SysWOW64 (в зависимост от вашата битова дълбочина).

Сега остава последната стъпка - този файл трябва да бъде регистриран в системата. За целта направете следното:

  • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (администратор)“.
  • В командния ред, който се отваря, напишете regsvr32 msvcp120.dll.

След това файлът ще бъде регистриран и интегриран в системата. Ако грешката все още продължава, опитайте да рестартирате системата.

Интересни Статии