Грешка EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005 при стартиране на Minecraft: как да поправя?

Някои играчи на Minecraft могат да срещнат EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION грешка 0xc0000005 при стартиране на играта. В съобщението за грешка можете да намерите информация, че при опит за стартиране на играта по време на изпълнение на Java е открита критична повреда.

Съответно няма да можете да заобиколите тази грешка и да влезете в Minecraft, докато не елиминирате причината за тази критична повреда. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем да поправите грешката EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005, така че да можете да стартирате Minecraft и да се насладите на играта.

Ние поправяме грешката EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005 при стартиране на Minecraft

Преинсталирайте Java

На първо място, трябва да опитате да инсталирате отново компонентите на Java на вашия компютър. Възможно е последната им инсталация да не е била толкова успешна, колкото сте мислили. Преинсталирането се извършва съвсем просто: отидете на "Програми и функции", намерете елемента на Java там, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Изтриване".

След това отидете на официалния сайт на Java, изтеглете инсталатора на софтуерните библиотеки, инсталирайте ги и рестартирайте компютъра си. След тези прости стъпки, опитайте да стартирате Minecraft отново и проверете за грешка EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005.

Преинсталирайте Minecraft

Ако преинсталирането на компонентите на Java не помогна за разрешаване на ситуацията с грешки при стартиране на Minecraft, тогава защо да не опитате да инсталирате самата игра. Като се има предвид, че размерът на този е невероятно малък, това не би трябвало да е проблем за вас.

Върнете се към „Програми и функции“. Намерете инсталирания Minecraft в списъка с инсталирани програми. Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Изтриване“. След това инсталирайте отново играта, както сте направили за първи път.

Деактивиране на контрола на потребителските акаунти

Има вероятност грешката EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005 при стартиране на Minecraft да възникне поради конфликт с контрола на потребителските акаунти в операционната ви система Windows. За да проверите тази вероятност, трябва да деактивирате Контрола на потребителските акаунти и след това да опитате да стартирате Minecraft отново. За целта направете следното:

 • Натиснете клавишната комбинация Windows + S.
 • Въведете заявката „Промяна на настройките за контрол на потребителските акаунти“ в лентата за търсене и изберете намерения резултат.
 • Трябва да видите плъзгач, отговорен за известията за контрол на потребителските акаунти. Преместете го в позиция „Никога не уведомявам“.
 • Приложете промените.

Опитайте да стартирате Minecraft отново, за да проверите за грешка EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005. Ако това не работи, тогава да продължим.

Проверка на конфликти в играта с DEP

DEP (Предотвратяване на изпълнението на данни или предотвратяване на изпълнението на данни) е системният софтуер и хардуер, който предотвратява стартирането на злонамерен код върху него. Файловете на Minecraft могат да противоречат на този софтуер и в резултат бяха блокирани за изпълнение. Трябва да добавите игрови файлове в списъка за изключване на DEP. За целта направете следното:

 • Натиснете клавишната комбинация Windows + S.
 • Въведете „System Information“ в полето за търсене и изберете резултата.
 • Кликнете върху елемента „Разширени настройки на системата“.
 • Отидете в раздела "Разширени".
 • Отидете в секцията „Опции“ на „Изпълнение“.
 • Кликнете върху раздела Предотвратяване на изпълнението на данни.
 • Поставете отметка в квадратчето до „Активиране на DEP за всички програми и услуги, с изключение на избраните по-долу:“.
 • След това кликнете върху бутона "Добави".
 • Добавете изпълним файл Minecraft към изключенията на DEP. Ако сте инсталирали играта в директорията по подразбиране, тя трябва да се намира в C: \ Users \ UserName \ AppData \ Local \. Minecraft.
 • Запазете промените в DEP.

След като изключите Minecraft от DEP, опитайте да го стартирате отново. Ако нито едно от горните не ви помогна да разрешите грешката EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005, тогава все още имаме един, последният метод, който според много потребители в мрежата със сигурност ще отстрани проблема.

Промяна на файла с опции

И така, отидете в папката с Minecraft, която трябва да се намира в директорията C: \ Users \ UserName \ AppData \ Local \. Minecraft. Намерете файл, наречен options.txt, в тази папка. Отворете го и намерете реда fnoEnable: true в него.

Трябва да промените стойността на този ред от fnoEnable: true в fnoEnable: false . След това запазете промените в този файл и спокойно продължете да играете Minecraft, тъй като този път не трябва да има грешка EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION 0xc0000005.

Интересни Статии