Грешка 0x00000000: Причини и решения

Грешка 0x00000000 възниква при стартиране на много приложения, но е типична при използване на виртуални машини (програми като VirtualBox). Съобщението най-често се появява поради системния компонент DEP, който гарантира, че програмите на трети страни не използват памет, разпределена за Windows.

Методи за решаване на грешка 0x00000000

За да отстраните проблема, направете следното най-напред:

  • проверете системата за злонамерен софтуер;
  • проверете системните файлове за цялост, като стартирате командния ред като администратор и изпълнявате командата sfc / scannow там.

След това използвайте следните методи:

  1. Правене на изключения от DEP Следваме пътя „Моят компютър“ => „Свойства“ => „Разширени системни параметри“ => „Параметри на производителността“ => „Предотвратяване на изпълнението на данни“. Поставете отметка в реда "Активиране на DEP за всички програми и услуги ...". По-долу бутонът „Добавяне“ ще стане активен. Като щракнете върху него, изберете приложението, чието стартиране или операция причинява 0x00000000. В резултат на това компонентът на DEP системата няма да бъде деактивиран, което е добре за стабилността и изпълнението на предишно проблемно приложение няма да бъде ограничено до този компонент.
  2. Деактивиране на DEP. Ако имате Windows XP, задръжте Win + R, въведете и стартирайте заявката C: /boot.ini. Във файла, който се отваря, намерете стойността (комбинацията от Ctrl + F ще помогне за това) / noexecute = optin и я заменете с / noexecute = AlwaysOff. Запазете промените във файла и рестартирайте ОС. Ако вашата версия на Windows е от 7 до 10, след това отворете команден ред под администраторски права. Въведете командата bcdedit.exe / set {current} nx AlwaysOff в нея, потвърждавайки действието чрез натискане на Enter. Този метод определено ще поправи грешката 0x00000000, но последствието може да бъде намаляване на стабилността на PC роботите.

Интересни Статии