Windows 10: Как да активирате тъмна тема и да надстроите началната версия до Pro версията

Windows 10 съдържа огромен брой подобрения и скрити функции, които вече не са толкова лесни за намиране и активиране, например в Windows 8.1.

Независимо от това, е възможно да активирате мощни и функционални функции, като например God Mode и тъмна тема, които могат напълно да променят начина, по който персонализирате и персонализирате външния вид на системата и как крайният потребител взаимодейства с нея.

Момчетата от Redmond Pie споделиха някои трикове с нас, които ще ни позволят да променим външния вид на Windows 10 по подразбиране и да активираме тъмната тема само с няколко прости стъпки:

Как да активирате режим Dark Design в Windows 10

Стъпка 1: Въведете Regedit в лентата за търсене на менюто Старт и щракнете върху Да, за да дадете разрешение да правите промени в системния регистър. Тази команда ще стартира редактора на системния регистър на Windows.

Стъпка 2: В прозореца на редактора на системния регистър отидете на секцията, разположена по следния път - HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Themes / Персонализирайте.

Стъпка 3: В някои системни конфигурации този раздел може да не е наличен. В този случай създайте нов запис, като го наречете Персонализирайте: като сте в Теми, щракнете с десния бутон върху празно място в прозореца и изберете Създаване> Секция и го наречете „Персонализирайте“.

Стъпка 4: Щракнете с десния бутон върху секцията Персонализиране и изберете New> DWORD Parameter (32-битов).

Стъпка 5: Име на новия параметър AppsUseLightTheme.

Стъпка 6: Проверете дали параметърът е зададен на 0 по подразбиране.

Стъпка 7: Повторете стъпки от 1 до 5, само този път по пътя HKEY_CURRENT_USER / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Themes / Персонализирайте.

Стъпка 8: Затворете редактора на системния регистър.

Стъпка 9: Завършете сесията си с Windows 10, като щракнете върху бутона Старт, изберете снимката на вашия профил и изберете Изход.

Готово. Отсега нататък вашият Windows 10 ще бъде декориран в тъмен стил.

Е, ако искате да активирате разширени функции и опции, тогава трябва да надстроите вашата версия на Windows 10 до Pro версията, няколко прости стъпки по-долу.

Как да надстроите Windows 10 Home до Pro

Стъпка 1: Стартирайте прозореца за настройки с помощта на клавишната комбинация Win + I.

Стъпка 2: Продължете към актуализиране и сигурност => Активиране.

Стъпка 3: В горната част на прозореца ще видите бутона „Open Store“. Просто кликнете върху него и специална страница на магазина ще се отвори пред вас.

Стъпка 4: Отидете в раздела за начало и там ще намерите банер с оферта „Надстройка до Windows 10 Pro“, под който има син бутон с посочената на него цена - 99, 99 долара. Именно на тази цена ще бъде надграждането и като щракнете върху този бутон, ще надстроите версията на Windows 10 Home до Pro версията.

Интересни Статии