Всички слухове и потвърдена информация за Halo: The Master Chief Collection на компютър

През всичките тези години огромен брой геймъри с конзоли от Microsoft се радват на такава легендарна поредица от игри като Halo. От тази FPS-серия игри на компютъра, само Halo и Halo 2. станаха достъпни на компютъра. Разбира се, Halo Wars също стана достъпна, но няма да го включим в основната серия по очевидни причини. Но Microsoft решава да пусне по-рано изключителна поредица от игри на компютър. Разпространете шедьовър на индустрията за игри ще бъде официалният магазин на Microsoft и Steam. Страницата в магазина вече се появи.

Компютърната версия се разработва от 343Industries, Ruffian Games и Splash Damage Studios. Ако съберете цялата колекция от Master Chief, то днес тя вече включва над 120 мултиплейър карти и 67 кампании. Това е повече от достатъчно за дълго потапяне в света на Хало. Основната идея на колекцията е развитие чрез участието на игровата общност. Най-вероятно преди издаването разработчиците и самите играчи ще допълнят играта, така че съдържанието в нея ще бъде достатъчно за дълго време.

Сега си струва да разгледаме подробно малката информация, станала известна за Halo: Master Chief Collection на компютър. Първият се планира да разгледа основния въпрос - кога ще се пусне бета версията?

Издадена е Master Chief Collection - 2019

Днес е известно, че първоначално колекцията Halo ще се продава на части. Най-вероятно, като започне обработката, първите части в Steam ще започнат да се появяват. Малко по-късно те ще започнат да се продават като пакет, но това ще стане до момента на пускане на всички игри. Разработчиците казаха, че игрите ще бъдат пуснати в хронологичен ред. За тези, които не са последвали излизането на поредицата, редът е следният: Reach, Combat Evolved, 2, 3, ODST и 4.

Една от компаниите разработчици, Splash Damage, заяви в бюлетин, че целият пакет игри ще отиде на компютъра преди края на годината. В съобщение до Resetera, ръководителят на разработката заяви, че е много горд от тясното си сътрудничество с Microsoft. След това той добавя: „Halo: Reach ще бъде първата игра пусната, а други игри са планирани за пускане през цялата година.“

Браян Джарад, директор на 343Industries, каза нещо подобно. Той каза, че Reach със сигурност ще бъде първата игра от поредицата, пусната на компютъра. Естествено, той не сподели никакви подробности. Когато възникна въпросът за датата на излизане на останалите части, Джарард само отбеляза, че това ще бъде по-скоро, отколкото повечето хора очакваха.

„Не забравяйте, че колкото по-добри ще бъдат показаните стартовите резултати в първата част, толкова по-бързо ще бъде пуснат целият пакет игри. Ако версията е успешна и без затруднения, останалите игри ще бъдат пуснати предсрочно. Ако екипът срещне непредвидени проблеми, тогава датата на издаване може да бъде отложена. "

Подобна предпазливост в изявленията е оправдана. През 343 г. Industries планира да започне открит тест на Halo Reach на компютър през април 2019 г. Наскоро Джарард обяви, че нямат време да подготвят играта за тестове на E3 2019. Разработката вече е забавена, но не е критична. Очевидно, следователно, никой особено не иска да говори за времето.

Halo: Колекцията Master Chief получава поддръжка за 4k, HDR и клавиатура за мишка

Основните приоритети на разработчиците са да направят играта в 4k, да внедрят HDR и да направят най-удобното управление с мишката и клавиатурата. Стандартните компютърни контроли трябва да са не по-малко удобни от контролера Xbox. Това е написано директно на страницата Steam. Това твърдение се потвърждава и в 343Industries. Те съобщават, че отличното управление на мишката и клавиатурата е „основен приоритет“. Разработчиците се стремят да създадат "балансирано, забавно преживяване на компютърни игри."

Те имат и задача да внедрят поддръжка за дисплей 16: 9, 21: 9, 16:10, 3: 2 и 4: 3. Играта трябва да поддържа работа със 144 Hz екрани. Планът трябва да поддържа висока честота на кадрите, но разработчиците веднага уговориха, че това ще е според възможностите на самата игра. Предвижда се и персонализиране на FOV, но функционалността в различните игри може да варира.

Стандартната кооперация в Halo има разделен екран, което очевидно не е подходящо за компютърната версия на играта. Един потребител попита Reddit какво биха направили с тази функция. Джарард написа: „Сложно е, екипът все още мисли как да подкрепи кооперацията.“

Към днешна дата разработчиците на Halo Reach декларират, че режимите Theatre и Forge няма да бъдат в играта. Реализацията на тези функции може да се очаква в по-нови версии на играта - в Halo 3 и 4. "Ще можете да участвате в тези режими малко по-късно, някъде по едно и също време, когато Halo 3 и 4 бъдат пуснати." Това ни позволява да заключим: „Forge“ и „Theatre“ ще се появят във всички игри на колекцията, но по-късно.

За да започнете да играете Halo, дори ако закупите играта чрез Steam, ще ви е необходим акаунт в Microsoft. Но Xbox Live Gold е приложение по избор. Играта ще бъде съвместима с Windows 7 и 10. Поддръжката за Windows 8 все още не е определена.

Компютърната версия на Halo ще получи поддръжка на браузъра за мултиплейър игри. Разработчиците имат планове да създадат възможност за включване на част от потребителското съдържание. „Винаги търсим начини да представим изобилие от хало съдържание от феновете на поредицата пред широка аудитория. Прехвърлянето на съдържание на персонализирана карта също е в списъка с нашите приоритети, този въпрос се изучава активно. "

Halo: Достигнете час за геймплей за компютър

Наскоро в Studio 343, Industries решиха за първи път да демонстрират публично PC версията на играта. Отгоре е почасовото видео от потока. Програмистът се придържа към мисии. Мултиплейър режимът не е демонстриран. Но тук безпроблемната работа на Halo: Достигане с висока скорост на кадрите е ясно показана. Част от потока, разработчиците говориха за ключови проблеми, свързани с прехвърлянето на играта на компютър.

Halo за мултиплейър: Достигането ще получи актуализиран вид

Приоритет номер едно все още е стриктното спазване на оригиналното приключение на Master Chief. Въпреки това, в 343Industries искат да актуализират мултиплейър битки във всички аспекти. Ето какво каза Макс Шлагор, директор по дизайна: „Новият пътеводител Halo: Reach е спиращ дъха, но само по модерен начин.“ Ще има възможност за проследяване на напредъка на пасажа, както и система за награди. Има дори сезон за много играчи с променящи се теми.

Докато напредвате през сезона и печелите специални точки, ще можете да купувате персонализирани кожи и звуци. Всички отключени елементи и гласове не се отнасят за други части на Halo. Докато сезонната система е само в разработка, първото оформление вече е достъпно (на екрана по-долу).

В мултиплейър Halo: Reach ще останат "TU" настройки

Настройките на „TU“ са промени в стрелбата, което подобрява изживяването при игра Halo. Разработчиците решиха да запазят тези настройки в мултиплейър. Освобождаването им след много години съществуване, Halo вдъхна нов дъх в играта. Повечето играчи бяха доволни от промяната в способността на бронята и стрелковите оръжия. В оригиналната част ребалансирането не се извършва във всички режими. Поради това мнозина се оплакват от сложността на прехода между тях. Стилът на стрелба с едно и също оръжие в един режим може да бъде много различен от разпръсването и отдръпването в друг. 343Индустриите планират да използват тези настройки във всички режими.

Halo: Достигайте до PC ще получите специални сървъри за съвместни кампании и двубои, отборни битки

Преди това клиентът на играта беше синхронизиран в престрелка с клиента на друг играч. Това доведе до пристрастия към синхронизация и различни грешки в играта. Системата се представи добре в мултиплейър битки на Xbox. Въпреки това изоставането на картината, честите бъгове с поправяне на щетите и така нататък направиха невъзможно по-нататъшното й използване. Сега цялата основна работа ще бъде извършена от специализирани сървъри. Всеки клиент ще комуникира със сървъра и няма да чака един друг да отговори.

Модовете в началния етап на старта на Halo няма да бъдат налични

Отначало модовете определено няма да работят, но разработчиците обещаха да помислят как да ги приложат. „Работим в тясно сътрудничество с членове на общността и разработчици на мод (включително някои от екипа на ElDewrito). Правим всичко това, за да проучим възможностите за официална поддръжка на модове, но те няма да бъдат стартирани. " Официалното изявление на Джарад: „Нашият приоритет по време на старта е правилното прехвърляне на игрите, така че те да са напълно в съответствие с оригинала. Друг голям трик е сигурността и качествената анти-измама. "

Halo 5 не е подходящ за компютър

И до днес Microsoft и разработчиците Halo мълчат за петата част на играта. Очевидно все още няма планове за това. Днес това е единствената налична част на Xbox One. Това е оправдано, като се има предвид, че Halo 5 не е част от колекцията Master Chief. Дори игрите от колекцията са повече от достатъчни за начало.

Halo: Колекцията Master Chief определено ще бъде пусната на компютъра и, очевидно, ще бъде скоро. За да имат време да инвестират в графика и да пуснат 6 игри преди края на годината, разработчиците трябва да стартират първата част на Halo: Reach съвсем скоро. Може би ще стане след 1-2 месеца.

Интересни Статии