Методи за решаване на грешка 0x80070006

Съобщение за невъзможността за инсталиране на актуализации за десетата версия на Windows може да бъде придружено от грешка 0x80070006. Причинява се от следните причини:

 • Процесът на актуализиране на Windows се срива
 • проблеми с задвижването;
 • неправилно поведение на антивирусен софтуер.

Много по-рядко тази грешка не се появява по време на актуализации на ОС, но при изтегляне на приложения от Windows Store и инсталирането им на флаш устройство. Ако проблемът възникне в този случай, тогава трябва да инсталирате програмата на основния диск.

Как да поправите грешка 0x80070006?

На първо място, уверете се, че неизправността не е причинена от антивируса. Проверете дали тя е напълно изключена и няма процеси в диспечера на задачите, чието обозначаване е подобно на вашия антивирус. Няма да е излишно да се проведе антивирусно сканиране на всички локални дискове. След това опитайте следните методи:

 1. Отпадане на настройките на услугата за актуализиране След стартиране на командния ред с права на администратор, въведете и потвърдете следните заявки, като натиснете Enter, и в самия край рестартирайте Windows:

  нетните стоп битове;

  нетно спиране wuauserv;

  net stop appidsvc;

  net stop cryptsvc;

  Del "% ALLUSERSPROFILE% \ Данни за приложение \ Microsoft \ Network \ Downloader \ qmgr * .dat";

  cd / d% windir% \ system32;

  netsh winsock reset;

  netsh winhttp reset proxy;

  нетни стартови битове;

  нетен старт wuauserv;

  нетен старт appidsvc;

  net start cryptsvc.

 2. Разширяване на обхвата на процеса на надстройка. Тук също трябва да работите върху командния ред, но трябва да изпълните само две команди:
  • sc query wuauserv - ако в прозореца, който се появи, в реда Type: първият номер е 10, тогава не забравяйте да въведете следната заявка;
  • sc config wuauserv type = споделяне.
 3. Използване на стандартния "помощник" на Microsoft. Изтеглете, инсталирайте и отворете инструмента за отстраняване на неизправности за актуализация на Windows. Понякога помага да се коригира грешка 0x80070006.

Интересни Статии