Windows 10: как да отстраните проблем с драйверите на Nvidia след актуализиране

Много потребители на Windows 10 изпитват проблеми с драйвери за графичната карта на Nvidia след безплатна актуализация, тъй като необходимите компоненти на операционната система противоречат на посочените драйвери.

Момчетата с Bidness ETC пишат, че проблемите с драйвери започват, след като Windows 10 автоматично ги актуализира чрез Update Center. Потребителите, които срещат доклад за проблем в Reddit и форумите на Nvidia, че качеството на изображението се е влошило забележимо и игрите започват да се сриват, а в редки случаи се появяват всички видове артефакти и бъгове.

Най-лесното решение на този проблем е просто да рестартирате компютъра, след като Update Center завърши инсталирането на драйверите.

Nvidia вече пусна нови драйвери след вълна от оплаквания по форумите, които сега трябва да работят без проблеми.

Можете да изтеглите и инсталирате поправката за драйверите с помощта на Центъра за актуализиране или да инсталирате всичко ръчно, като следвате инструкциите в тази статия.

Стъпка 1. В браузъра отидете на //www.geforce.com/drivers.

Стъпка 2. Превъртете до „Търсене ръчно“ и въведете характеристиките на вашия компютър.

Стъпка 3. Изтеглете най-новия драйвер (v353.62) със сертификата за хардуер за качество на хардуера на Windows (WHQL). Дата на издаване е 29 юли.

Стъпка 4. След като изтеглянето завърши, щракнете с десния бутон върху изтегления файл и изберете "Стартирай като администратор".

Стъпка 5. Следвайте инструкциите в съветника за инсталиране на драйвери, за да завършите инсталирането на най-новите драйвери на Nvidia. Изчакайте инсталацията да завърши и рестартирайте компютъра, за да влезе в сила промяната.

Можете да прочетете повече за това как правилно да инсталирате най-новите драйвери за Nvidia ТУК.

Интересни Статии