Какво да направите, ако по време на актуализация на Windows се появи грешка 0x8007025d

Ако решите да актуализирате операционната система на вашия компютър от Windows 7 или 8 до Windows 10, има голяма вероятност, когато инсталирате актуализацията, системата ще покаже съобщение за грешка и промените ще бъдат отменени. Това съобщение може да съдържа код 0x8007025d и текст, показващ, че инсталацията е неуспешна и е възникнала грешка по време на копирането на файлове. Най-често това се случва, след като 50-60 процента от основния процес на инсталация е завършен и многократните опити за стартиране на актуализацията не водят до положителни резултати. В тази статия ще разгледаме най-честите причини за тази грешка и ще ви разкажем за най-ефективните начини за отстраняване на този проблем.

Какви са проблемите по време на процеса на надстройка?

Грешка 0x8007025d в процеса на актуализиране на операционната система Windows, най-вероятно, показва, че има проблем с писането на файлове за актуализация на вашия твърд диск. За да направи актуализация, инсталаторът първо копира от вашия носител, на който се съхранява дистрибуцията на Windows, файловете, необходими за пълното инсталиране на актуализацията и едва след това преминава директно към тяхната инсталация. Най-често срещаният проблем, причиняващ подобни грешки, е баналната липса на свободна памет. По-долу предоставяме няколко начина за отстраняване на подобни проблеми.

Инструкции за разрешаване на грешка 0x8007025d

На първо място, опитайте се да почистите логическото устройство, на което е инсталирана текущата операционна система Windows. Най-често раздел C. За да проверите състоянието на паметта и да извършите автоматично почистване, направете следното:

  • Отворете Explorer и изберете менюто Computer.
  • В прозореца, който се отваря, изберете системния дял и щракнете с десния бутон върху иконата му.
  • Изберете Свойства.
  • В прозореца, който се отваря, ще видите статистически данни за използването на системния дял и бутона Clear Disk. Щракнете върху нея.
  • След сканиране на диска, изберете необходимите опции и стартирайте процеса на автоматично почистване.

Ако тази процедура не освободи достатъчно памет на системния диск, можете да прибягвате до премахване на ненужни системни езици, които не се използват от вашата система. За целта направете следното:

  • Отворете командния ред с администраторски права (за целта отворете менюто Start и изберете Run. В прозореца, който се отваря, въведете името Cmd и натиснете Enter).
  • Въведете Lpksetup / u в командния ред и натиснете Enter.
  • След деинсталиране на езикови пакети рестартирайте компютъра си.

Освен това обърнете внимание на факта, че във вашата система може да се изтегли инсталационен файл на Windows 10, който се съхранява на C: устройството и заема много свободно място. За да освободите допълнително място на системното устройство и да предотвратите грешки при актуализиране на Windows, проверете следните директории и ги изтрийте, ако е необходимо:

  • C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Download
  • C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ DataStore

След извършване на такива процедури можете да рестартирате компютъра и да продължите да инсталирате актуализацията на операционната система.

Интересни Статии