В iPhone 6 няма звуци

Изправени пред проблем, който никога досега не се е проявявал. В iPhone 6 всички външни звуци изчезнаха едновременно. Сутринта всичко беше в ред, но в един момент смартфонът спря да излъчва всякакви сигнали и да свири мелодии. Нито при гледане на видео, нито при входящи разговори, нито при използване на Siri. Рестартирането на устройството не помогна. Кажете ми, какво може да се направи, за да се реши този проблем?

Решение: Рестартирането на смартфон наистина е първото нещо, което опитате в такива ситуации. В повечето случаи това помага за отстраняване на проблеми със звука, особено ако са причинени от грешки или сривове на софтуера. Тъй като рестартирането не работи във вашия случай, опитайте следните стъпки:

  • Уверете се, че нивото на силата на звука е зададено на стандартната маркировка, която най-често използвате и която смятате за удобна за себе си.
  • Проверете дали нещо е включено в жака за слушалки и дали има чужди предмети вътре в него.
  • Ако iPhone е в защитен калъф, уверете се, че никоя от частите на кутията не покрива отворите на високоговорителите и високоговорителите.
  • Проверете за прах или замърсявания в отворите на конектора и синхронизиращия отвор. Ако откриете нещо допълнително в тях, опитайте да почистите дупките с малка суха четка с мека четина.
  • Ако има проблем със звука в определено приложение, опитайте да отворите други програми и проверете дали звукът работи там.
  • Изключете Bluetooth на вашия смартфон, за да сте сигурни, че звукът не се изпраща до външни устройства.
  • Уверете се, че на вашия iPhone е инсталиран най-новият софтуер.
  • Ако след всички тези стъпки проблемът продължава, свържете се с оторизиран сервизен център, тъй като най-вероятно проблемът е в хардуера на смартфона и се изисква професионална поддръжка.

Кажете ни в коментарите дали този метод ви е помогнал да разрешите проблеми със звука. Ако имате проблеми с устройството си, уведомете ни в коментарите. Ще се опитаме да намерим решение на вашия проблем и ще говорим за него в следващите статии.

Интересни Статии