Смъртен син екран POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA: как да се поправи

Днес ще анализираме следващия син екран на смъртта - POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA. Тази критична неизправност или BSoD (този пряк път ще бъде използван в бъдеще) е изключително неприятен проблем, който собствениците на абсолютно всички версии на операционната система Windows са в състояние да срещнат. Всъщност POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA е указател към факта, че някой драйвер в ОС е повредил паметта на пул, съдържащ страници, които са били разпределени на диска.

Най-просто казано, някои от хардуерните драйвери на вашия компютър започнаха да се сриват доста, което доведе до пълна нестабилност на цялата операционна система. Заслужава да се отбележи, че POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA може или да се появява от време на време или напълно да блокира системата, в съответствие с одобрението на потребителите в мрежата. Ако сте изправени пред последния случай, тогава трябва да опитате да въведете вашия компютър в безопасен режим с зареждане на мрежови драйвери.

Как да поправите BSoD POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA?

И така, преди да преминем към обсъждане на начините за разрешаване на критичната повреда 0x000000DE с параметъра POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA - нека да видим какво трябва да се направи за тези потребители, за които този BSoD блокира влизане.

Безопасен режим с зареждане на мрежови драйвери

Ще покажем входа на Safe Mode, като използваме примера на операционната система Windows 10, тъй като в момента той е най-често срещаният сред потребителите. Предвид системата, заключена от синия екран на смъртта, най-лесният начин за влизане в безопасен режим ще бъде чрез средата за възстановяване, до която лесно можете да получите достъп чрез инсталационния носител с Windows 10.

Намерете - или създайте сами - подобен носител и след това стартирайте през него. След като стартирате през инсталатора на Windows, тогава трябва да изберете времето, езика и т.н. и след това да кликнете върху бутона „Възстановяване на системата“ - ще се озовете в средата за възстановяване на Windows 10. Сега, нека влезем в Безопасния режим, който ни трябва с зареждане на мрежови драйвери:

 1. изберете секцията за отстраняване на проблеми ;
 2. изберете подраздела Разширени настройки ;
 3. след това изберете елемента Опции за изтегляне ;
 4. натиснете бутона F5, за да активирате опцията Активиране на безопасен режим с зареждане на мрежови драйвери ;
 5. рестартирайте и влезте.

Като правило, POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA може да бъде заобиколен, като по този начин получи поне ограничен достъп до функционалността на системата. Ако не сте успели да влезете в безопасен режим, т.е. BSoD все още се появява, тогава ви препоръчваме да опитате да използвате точката за възстановяване (елементът може да бъде намерен в средата за възстановяване) или да инсталирате отново операционната система, тъй като това е най-ефективният и по-важното бърз начин да се отървете от BSoD POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA.

Ако сте в състояние да влезете в системата чрез безопасен режим, изпълнете стъпките по-долу, за да се опитате да установите проблем с компютъра.

Поправете POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA на Windows 10

Добре, сега да преминем към анализ на действията, които ще ви помогнат да се отървете от BSoD POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA. Както казахме в самото начало на материала, нестабилността на системата беше причинена от драйвер за някакво оборудване във вашия компютър. Лесно можете да разберете какъв драйвер е използвал RAM бумп. Сметката ще съдържа информацията, от която се нуждаете.

Изхвърлянето на памет не е текстов файл, който можете да четете, като използвате обикновен Бележник. За да получите необходимата информация от сметището, трябва да използвате програма, наречена BlueScreenView. Този софтуер се разпространява в Интернет безплатно, така че можете да го изтеглите от всеки уеб ресурс, на който можете да се доверите.

Струва си да се отбележи, че в Windows 10 трябва да се създаде така наречената "автоматична памет за зареждане", ако възникне критична повреда в операционната система. Този буфер трябва да бъде записан в директорията C: \ Windows . Както отбелязват някои потребители в мрежата, тази функция понякога може да бъде деактивирана в системните настройки. Отидете в указаната директория и проверете дали паметта на сметището, създадена след BSoD, се намира там.

Ако не, тогава трябва да активирате функцията, за да създадете такава, и след това да извикате BSoD отново, така че необходимата информация да бъде записана на сметището. Нека видим какво трябва да кликнете, за да активирате създаването на сметища:

 1. Натиснете клавиатурата Windows + S ;
 2. въведете контролния панел в търсачката и изберете резултата;
 3. Намерете и отворете елемент, наречен Система ;
 4. следвайте връзката Разширени системни настройки от лявата страна;
 5. отидете на раздела Разширени ;
 6. щракнете върху бутона Опции в секцията за изтегляне и възстановяване ;
 7. изберете елемента от малкия памет (256 KB) от падащото меню Запис на информация за отстраняване на грешки ;
 8. запишете промените и извикайте BSoD POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA.

Щом отново успеете да предизвикате критична неизправност в системата, трябва да изтеглите на вашия компютър програма като BlueScreenView, която вече споменахме. След като изтеглите и стартирате програмата на вашия компютър, ще видите малък прозорец BlueScreenBlue, разделен на две части: горната част е отговорна за списъка с малки изхвърляния в паметта, а долната част са елементите в системата, които са причинили критична повреда.

В долната част на прозореца BlueScreenView ще видите драйверите, маркирани в червено, които се наричат ​​POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA. Обикновено един драйвер ще бъде подчертан в горната част на долния прозорец. След това трябва да направите следното: „google“ името на драйвера в Интернет и да започнете от решаването на проблем, в зависимост от самия драйвер. Например, ако BSoD извика драйвера за графичния адаптер, ще трябва да го инсталирате отново.

Нека да разгледаме накратко стъпките за преинсталиране на видео драйвера (можете да приложите тези стъпки към всеки друг драйвер):

 • щракнете с десния бутон върху Старт ;
 • изберете Диспечер на устройства ;
 • Намерете секцията Видео адаптери в списъка и я отворете;
 • щракнете с десния бутон върху вашата видеокарта;
 • изберете Премахване на устройството ;
 • инсталирайте драйвера, изтеглен от официалния уебсайт; създайте графичен чип (Nvidia, AMD, Intel).

Като преинсталирате или деинсталирате някой неуспешен драйвер, трябва да поправите BSoD POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA.

Интересни Статии